Altında Ters Köşe! Altın Fiyatları Böyle Şekillenecek

Altında Ters Köşe! Altın Fiyatları Böyle Şekillenecek
Doğu'daki altın talebi, Batılı ülkelerin satışlarını azaltarak fiyatları yükseltiyor. Çin ve diğer Doğu ülkeleri, ekonomik risklere karşı altın rezervlerini artırıyorlar. Gelecek yıl altın fiyatlarında büyük bir artış öngörülüyor...

Büyük yatırımcı ve Greenlight Capital kurucusu, Doğu'daki ülkelerin Batılı ülkelerden altın satın almasında "ortak bir eğilim" olduğunu belirtti. Açıklamalarında, "Belki de Batı'nın satmaya hazır olduğu altını tükeniyor, Doğu'daki talep ise fiyatları yükseltmeye yetecek kadar güçlü." dedi.

screenshot-001.png

Dünya Altın Konseyi'nin verilerine göre, küresel merkez bankaları son iki yılda üst üste 1.000 tonun üzerinde altın satın almak için yarıştı ve en büyük alıcılardan biri de Çin oldu.

screenshot-1-001.png

Çin Halk Bankası'nın rezervlerini dolardan uzaklaştırmanın bir yolu olarak sarı metale yönelimi artırdığına dikkat çekildi. Dünya Altın Konseyi, Hindistan ve Singapur'un da küresel ekonomik türbülansa karşı korunmak için altın topladığını açıkladı. Altına talep patlaması fiyatları da artırıyor.

screenshot-2-001.png

Üst düzey ekonomist David Rosenberg, sarı metal fiyatında %15'lik bir artış daha öngörüyor ve merkez bankalarının faiz indirimlerini düşünmesi nedeniyle bu potansiyelin %30 oranında olacağını söylüyor.

screenshot-3-001.png

Milyarder yatırımcı Ray Dalio, altının yüksek devlet borç seviyelerinden kaynaklanan riskleri koruyabileceğini söylüyor. Yakın tarihli bir gönderisinde, borç veya enflasyon krizi riskinin artması nedeniyle altın sahibi olduğunu söyledi.

screenshot-5-001.png

Piyasa gurusu Ed Yardeni ise altının gelecek yıl 3.500 dolara yükselebileceğini öngörerek %50'lik bir yükseliş potansiyeline işaret ediyor.