Dev Bankanın Başkanı: KKM Artık Sırtımızda Büyük Bir Yük!

Dev Bankanın Başkanı: KKM Artık Sırtımızda Büyük Bir Yük!
QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, Türkiye'de artan yabancı yatırım ilgisini ve ekonomideki iyileşme sinyallerini değerlendirerek, enflasyonun kontrolünün öncelikli olduğunu vurguluyor. Kredi erişiminin zorlaşabileceğini ve Kur Korumalı Mevduat'tan uzaklaşmanın zamanı geldiğini belirtiyor.

Türkiye'nin ekonomik geleceğiyle ilgili umut verici sinyaller yükseliyor. QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, son dönemde uygulanan ekonomi politikalarının etkilerini değerlendirdi. Gazete Oksijen'den Elif Ergu Demiral'a açıklamalarda bulunan Aras, Türkiye'ye yönelik yabancı sermayenin artan bir iştah gösterdiğini belirtti.

thumbs-b-c-b4854d5ee63e79397d001254216f27ce.jpg

YABANCI YATIRIMCILARIN İLGİSİ ARTIYOR

Aras'a göre, Türkiye'nin yabancı yatırımcıları çekmesi için önemli olan şey, ülkenin ekonomik hikayesidir. Geçmişte Türkiye, AB üyeliği adaylığı ve sağlam ekonomik politikalarıyla yatırımcıları cezbetmişti. Ancak son dönemde yaşanan değişimler, özellikle AB ilişkilerindeki belirsizlik ve artan enflasyon, yatırımcılarda tereddüt yaratmıştı. Ancak son dönemdeki politika değişiklikleri ve ekonomideki iyileşme işaretleri, Türkiye'ye olan ilgiyi yeniden canlandırdı.

thumbs-b-c-d0aff703f8744dd783a7a081fd5ab50c.jpg

ENFLASYON ÖNCELİKLİ KONU

Aras, enflasyonun kontrol altına alınmasının ekonomideki öncelikli hedef olduğunu belirtiyor. Son dönemde atılan adımların bu yönde olumlu sonuçlar vereceğine inanıyor ve gelecek dönemde daha iyi ekonomik verilerin gelmesini bekliyor.

thumbs-b-c-9bf608662f6c629f028f1920ccc6a39c.jpg

TL GÜÇLENECEK, DÖVİZDEN UZAKLAŞILIYOR

Türkiye'de dövize olan talebin azalmasıyla birlikte Türk Lirası'nın güçleneceğini savunan Aras, bu durumun ekonomi için sağlıklı olduğunu vurguluyor. Döviz yerine TL'ye olan talebin artmasıyla birlikte Türkiye'nin döviz rezervlerinin korunması için yapılan müdahalelerin de azalacağını ifade ediyor.

thumbs-b-c-047cd239a5a481982c3faaed69abb0c5.jpg

EKONOMİDE YAVAŞLAMA BEKLENİYOR

Ancak, enflasyonun kontrol altına alınması için faizlerin artırılmasıyla birlikte ekonomide bir yavaşlama yaşanacağını belirtiyor. Bu durumun özellikle borcu yüksek olan ve iç piyasaya bağımlı şirketler için zorlu bir dönem olabileceğini öngörüyor.

thumbs-b-c-b4854d5ee63e79397d001254216f27ce-001.jpg

KUR KORUMALI MEVDUAT'TAN KURTULMA ZAMANI

Aras'a göre, Türkiye'de döviz talebinin azalması ve Türk Lirası'nın güçlenmesiyle birlikte artık Kur Korumalı Mevduat gibi önlemlerden uzaklaşma zamanının geldiğini düşünüyor. Bu tür mevduat ürünlerinin Merkez Bankası'nın bilançosuna ciddi zararlar yazılmasına yol açtığını ifade ediyor. Artan faiz oranlarıyla birlikte Türk Lirası'nın daha cazip hale gelmesiyle, insanların yatırımlarını Türk Lirası cinsinden çevireceğini öngörüyor. Bu durumun hem şirketler hem de bireyler için ekonomik olarak daha sağlıklı olacağını belirtiyor.

thumbs-b-c-b34b36e15741339808aa283ff29d5b08.jpg

UMUT VERİCİ SİNYALLER

Aras'ın açıklamaları, Türkiye'nin ekonomik geleceğiyle ilgili umut verici sinyallerin arttığını gösteriyor. Yabancı yatırımcıların yeniden Türkiye'ye ilgi göstermesi, ekonomideki toparlanmanın işaretlerini taşıyor. Önümüzdeki dönemde atılacak adımlarla birlikte Türkiye'nin ekonomik istikrarını sürdürmesi bekleniyor.