Garanti Bankası'nın İlk 3 Aydaki Kârı Dudak Uçuklattı!

Garanti Bankası'nın İlk 3 Aydaki Kârı Dudak Uçuklattı!
Garanti BBVA, 2024'ün ilk çeyreğinde 22 milyar TL'ye yakın net kar elde etti. Bankanın güçlü sermaye yapısı ve sürdürülebilir büyüme stratejisi Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor...

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, bankanın güçlü sermaye yapısı ve sürdürülebilir büyüme stratejisiyle Türkiye ekonomisine katkı yapmaya devam edeceğini belirtti. Türkiye Garanti Bankası'nın 31 Mart 2024 tarihli konsolide finansal tablolarına göre, yılın ilk üç ayında 22 milyar 479 milyon 583 bin TL net kar elde ettiği açıklandı.

Bankanın aktif büyüklüğü 2 trilyon 462 milyar 474 milyon 815 bin TL'ye ulaşırken, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi kredilerle sağladığı destek 1 trilyon 853 milyar 956 milyon 245 bin TL oldu. Müşteri mevduatları, bankanın fonlama kaynakları içindeki en büyük ağırlığı oluşturarak yüzde 71'lik bir paya sahip oldu ve yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,3 büyümeyle 1 trilyon 750 milyar 964 milyon 135 bin TL seviyesine yükseldi.

Garanti BBVA'nın sermaye yeterlilik oranı yüzde 15,4, öz kaynak karlılığı yüzde 36 ve aktif karlılığı ise yüzde 3,9 olarak gerçekleşti. Genel Müdür Baştuğ, bankanın sürdürdüğü güçlü sermaye odaklı yaklaşımını vurgulayarak, enflasyonla mücadele sürecindeki yüksek faiz oranlarının doğru politikalarla aşılacağına inandığını belirtti.

Baştuğ, bankanın sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında yeşil dönüşümü teşvik etme, kadın girişimciliğini destekleme ve dijitalleşmeyi yaygınlaştırma hedeflerine odaklandığını da vurguladı. Bankanın, ekonomik ve sosyal gelişime katkı sağlamak amacıyla güçlü sermaye yapısı ve sağlam büyüme stratejisiyle yoluna devam edeceği ifade edildi.