Sinan Ateş iddianamesi, Erdoğan-Bahçeli görüşmesi öncesi mahkemeye gönderildi

Türkiye gündemini sarsan Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma tamalandı. Cinayetten işlenmesinden 1 yıl 5 ay kadar sonra, iddianame, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gönderildi. İddianamenin, ilgili mahkemeye gönderilme gününün, 31 Mart seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli 'nin ilk görüşmesinden hemen öncesine denk gelmesi ise dikkat çekti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma 1 yıl 5 kadar ay sonra tamamladı. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 günü Ankara Çankaya'da uğradığı silahlı saldırı sonrası yaşamını yitirdi; koruması Selman Bozkurt ise yaralandı.

22 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI
Başsavcılık, 22 kişi hakkında ''tasarlayarak öldürme'' suçundan iddianame düzenledi. Söz konusu iddianame, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin kabul kararı ile birlikte iddianamenin içeriğine ilişkin bilgiler de ortaya çıkacak.

KRİTİK GÖRÜŞME ÖNCESİNE DENK GELDİ
Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianamenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesi öncesine denk gelmesi ise dikkat çekici bulundu.
serdar-oktem-bahceli-1-750x745.webp
Av. Serdar Öktem, Sinan Ateş cinayeti kapsamında tutuklu durumda.

ÜLKÜ OCAKLARI YÖNETİCİ DE TUTUKLU
Bugüne kadar 4 savcının değiştiği soruşturma kapsamında bugüne kadar 22 şüpheli tutuklandı. Tutuklananlar arasında tetikçi Eray Özyağcı'nın yanı sıra, cinayetin planlayıcılarından Doğukan Çep ile Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel, Ülkü Ocakları eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş, eski Ülkü Ocakları İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Av. Serdar Öktem, MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk, özel harekat polisleri Aşkın Mert Gelenbey ve Murat Can Çolak ile cinayet büro komiseri M. E. A. da yer alıyor.

20220207141257-2022-02-07blog7c0f56b8-5ca6-4433-8c72-5f35050d3d7f.jpg
Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım

'ATEŞ'İN ADRESİNİ YILDIRIM İSTEDİ'
Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma sırasında dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un cinayetten hemen sonra eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından Face Time üzerinden arandığı öğrenilmişti. Sinan Ateş'in adresini ise, Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın istediği bilgisi T24'ün haberi ile gündeme gelmişti.

KILAVUZ: BANA ULAŞAN BİR BİLGİ YOK
Halktv.com.tr'nin telefonla ulaştığı Olcay Kılavuz ise, hazırlanan iddianameye dair, kendisine ulaşan bir bilginin olmadığını söyledi. Kılavuz, Ateş cinayeti ile hiçbir ilgisinin olmadığını kaydederek, etkin bir yargılamanın yapılması gerektiğine işaret etti.