Alerjik Rinit’e Dikkat

Alerjik Rinit’e Dikkat
Adana ve Mersin'de mevsim itibariyle sık rastlanılan Alerjik Rinit'e dikkat çekerek şikâyetleri olan hastaların KBB uzmanına başvurmaları gerektiğini söyledi. Erdemli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzman Dr.Mesut Yeşilova,...

Adana ve Mersin'de mevsim itibariyle sık rastlanılan Alerjik Rinit'e dikkat çekerek şikâyetleri olan hastaların KBB uzmanına başvurmaları gerektiğini söyledi.

 Erdemli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzman Dr.Mesut Yeşilova, Adana ve Mersin'de mevsim itibariyle sık rastlanılan Alerjik Rinit'e dikkat çekerek şikâyetleri olan hastaların KBB uzmanına başvurmaları gerektiğini söyledi.

Mevsimsel geçiş nedeni ile çevresel alerjinin de kendini göstermeye başladığını dile getiren Dr.Yeşilova, çevresel alerjinin Çukurova bölgesinde çok sık rastlandığını ifade ederek, "Çevresel bir alerjen ile karşılaşmaya bağlı burun ile ilgili mukozada oluşan alerjik yangı sonucu ortaya çıkan tablodur. Toplumumuzda sık görülen alerjik hastalıkların en önemlilerinden biridir. Genellikle grip ile karıştırılmaktadır. Her yaşta sıklıkla görülebilir. Bazı kişilerde mevsim geçişlerinde sık görülürken bazı kişilerde yıl boyunca görülebilir" dedi.

Özellikle Adana, Mersin gibi ağaç ve çiçek polenlerinin sık görüldüğü bölgelerde Alerjik Rinit'e çok fazla gözlenen bir vaka olduğunu kaydeden Yeşilova, "Bu dönemde hastalar, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı, burun ucunda kaşıntı, kulakta kaşıntı, boğazda gıcıklanma hissi ve kaşıntı, sık hapşırma ve gözlerde yanma gibi sebeplerden günlük hayat aktivitelerini yapamaz duruma gelmektedir. Gelişen tıbbı koşullar nedeniyle bu Alerjik Rinit tablosunda yüz güldürücü sonuçlar almaktayız. Bu şikâyetler ile günlük hayatta sıkıntı çeken hastalarımızın en yakın Kulak Burun Boğaz hekimine başvurmaları gerekmektedir" diye konuştu.