2023 CIVA ELEMENTİ YILININ küresel ve kişisel etkileri (2)

2023 CIVA ELEMENTİ YILININ  küresel ve kişisel  etkileri (2)
2023'te Merkür, 22 Aralık'ta Kış Gündönümünde Dünya Ekseni ile aynı hizaya gelecek ve Oğlak burcunun birinci derecesinde Güneş ile aşağı düzeyde bir kavuşum yapacak. Merkür'ün de "en büyük uzama" olarak adlandırılan kavşakta aynı dereceleri geçiyor

4 Aralık ve 12 Ocak civarında gerçekleşecek. Dünya Ekseninin üçlü aktivasyonu nedeniyle, dünya burçlarındaki bu son gerileme döneminin tamamı, önemli dünya olayları açısından çok önemli hale gelecek... 2010'un sonlarında olana benzer, ancak bu kavuşum, bir ateş burcunun son derecesinde olmak yerine, bir toprak burcunun birinci derecesinde meydana geliyor. Bu, para ve maliye politikası açısından dünyamızı yeniden düzene sokabilecek bazı önemli ekonomik olayları akla getiriyor.

Şu anda Rusya ile Ukrayna arasında, ülkelerin çoğunluğunun askeri müdahale yerine Rusya'ya mali yaptırımlar uygulamaya karar verdiği bir sınır çatışması yaşadığımız göz önüne alındığında, etkinlik açısından bir sonraki yılın ne gibi netlik getireceğini görmek çok ilginç olacak. Ayrıca, aşırı enflasyonla mücadele etmek amacıyla ABD Merkez Bankası, pandemiden kaynaklanan ekonomik gerilemeden "yumuşak iniş" elde etmek amacıyla para politikasını sıkılaştırmaya başlayacak.

Gerilemelerin doğası bir şekilde yıkıcı olduğundan, Merkür gerilemelerinin özellikle değişken dönemler olarak deneyimlenmesi nedeniyle bu durumların hiçbirinin sorunsuz bir şekilde ortaya çıkması muhtemel görünmüyor. Doğru veya en iyi politika olarak kabul edilen şey, bu nispeten kısa üç ila altı haftalık dönemlerde bile birden fazla kez büyük ölçüde değişebilir. Bir kez daha, sakin ve soğukkanlı bir şekilde yerleşme ve sabırla ve metodik bir şekilde bariz olanın altını çizme yeteneği anahtar olacak ve bu yön değişikliklerini öngören çelişkili bilgileri ortaya çıkarabilenler belirgin bir avantaja sahip olacak.

2023'TE KİŞİSEL ETKİLER

dort-element-1.jpg
Şu ana kadar Merkür gerilemesinin tüm insanlık için toprak elementine ilişkin kolektif deneyimimizi nasıl yeniden şekillendireceğine bakıyorduk. Bunun bireysel bir haritayı nasıl etkilediğini anlamanın yolu, en bireysel faktöre odaklanmaktır; horoskopos olarak bilinen, "saat işareti" anlamına gelen ve genellikle "yükselen burç" olarak anılan şeye. Doğu ufkunda yükselen burç her birkaç saatte bir değişir, öyle ki aynı gün, hatta bazen aynı saatte doğan bireylerin bile doğum haritaları tamamen farklı olabilir. Bunun nedeni, yükselen burçtan veya yükselen burçtan kaynaklanan 12 "ev" dizisinin bulunması ve bu evlerin yaşam deneyiminin tüm önemli alanlarını simgelemesidir.
2023'teki üç Merkür gerilemesinin toprak elementinin üç burcunda meydana geldiği göz önüne alındığında, bu , herhangi bir doğum haritasında üç evin etkinleştirileceği anlamına gelir . Ve bu üç evin temalarının bir şekilde doğal olarak ilişkili olduğu ortaya çıktığından, bu doğal gruplamaları kullanarak dört "trigon"dan oluşan bir dizi oluşturdum
.
TOPRAK İŞARETLERİ


Toprak burçları Boğa, Başak ve Oğlak için 2023 yılındaki Merkür gerilemesi “Kimlik Üçgeni” adını verdiğimiz bir grup evi harekete geçirecek. Bazen köklü markanız veya imajınız eskisi kadar kullanışlı değilmiş gibi görünebilir. Normalde bu, bireyin imajını eğitim, öğretim veya belki de sadece yeni bir gardıropla güncellemesini teşvik eder. Bu yıllarda (altı ila yedi yıllık bir döngüde meydana gelir), mevcut olanı güncellemek veya geliştirmek yerine tamamen yeni bir imaj oluşturmaya başlamanız gerektiğini daha çok hissedebilirsiniz.

İster güncellemeler ister yeni inşaatlar yapın, her yeni kimlik size yeni seçenekler sunar. Bu bir bakıma önemli nokta. Bu yeni seçenekler, yaratıcı bir şekilde oynamak ve keşfetmek için biraz alana sahip olduğunuz anlamına geliyor. Bu yaratıcı dalgalanma hem kazançlara hem de kayıplara, yeni fırsatlara veya çıkmaz sokaklara yol açabilir. Bazen her şey zamanlamaya veya şansa bağlıdır. Ancak mutlu tesadüfler insanlık denkleminin temel bir parçasıdır ve bazı şeyleri karıştırıp yeni bir şeyler denemek, bunların hayatımıza girmesine izin vermenin tek yoludur. Dolayısıyla, yeni bir kimlik denemek aptalca ve tuhaf gelse de, sonuçta bizim için yaratıcı olasılıkların kapısını açar.

Bu yeni yaratıcı olanaklara göre hareket etmek ufkumuzu genişletiyor ve bizi yalnızca daha önce gitmediğimiz yerlere değil, gitmeyi hayal bile etmediğimiz yerlere götürüyor. Bizi buraya getiren mutlu bir kazaysa, başımıza neler geldiğini anlamak için zihnimizi veya felsefemizi genişletmemiz gerekebilir. Elbette tüm bu süreç tersine de gerçekleşebilir. Nasıl ki yeni bir kimliğe bürünmek, yeni dünyalarda gezinmek için yeni bir felsefe gerektirebiliyorsa, yeni bir felsefe üstlenmek veya yeni dünyaları keşfetmek, yabancı materyali yavaş yavaş özümsedikçe, sonunda yeni bir kimliğin oluşmasıyla sonuçlanabilir.

ATEŞ İŞARETLERİ

Ateş burçları Koç, Aslan ve Yay için, 2023 yılının Merkür gerilemesi, “Ustalık Trigonu” adını verdiğim bir grup evi aktive ediyor. Pandemi sırasında kolektif bir tema olmasına rağmen, 2023'ün bir noktasında kaynak sorunlarını daha kişisel düzeyde deneyimlemeniz muhtemeldir. Tedarik zinciriniz çalışmıyor olabilir veya beklenmedik yeni harcamalarınız olabilir, ancak bir şekilde kaynaklar normalden daha zorlayıcı olacaktır.

Bu kaynak sorunlarıyla başa çıkmak için yeni rutinler veya yeni beceriler geliştirmeniz gerekecek. Bu hedefi aklınızda tutarak yola çıkmayabilirsiniz, ancak kaynak sorunlarınızı yönlendirme sürecinde olması gereken şeyin bu olduğu açıkça ortaya çıkacaktır. Yeni bir beceri eklemek veya rutininizde değişiklik yapmak, zaman ve sabır gerektirir; bunlar, yangın işaretlerinin özellikle dikkat çektiği şeyler değildir. Ancak bu sizi yavaşlamaya zorlayacak ve süreç içinde daha derin, daha dolgun resmi görmeye başlayacaksınız.

Yeni bir beceride uzmanlaşmaya başladığınızda veya yeni bir rutine başarılı bir şekilde uyum sağladığınızda, gerçekten ne yapabileceğinizi görmenin zamanı gelmiştir. Karşınıza çıkan her türlü zorluğu ilahi bir emirmiş gibi kabul etmek, can sıkıntısından ve hayal kırıklığından kurtulmanızı sağlar. Kendiniz için hedefler belirlemek için zorlukları kullanın ve ardından bunları aşıp aşamayacağınıza bakın. Elbette tüm bu süreç tersine de işleyebilir. Ne zaman kendimize meydan okusak ve yeni hedefler koysak, onlara ulaşmak için kaynak aramamız ve yeni beceriler geliştirmemiz gerekecek.

SU İŞARETLERİ

Su burçları Yengeç, Akrep ve Balık için 2023 yılının Merkür gerilemesi “İlişki Trigonu” adını verdiğim bir grup evi aktive ediyor. Bu yılın bir noktasında muhtemelen bazı sosyal zorluklarla karşılaşacaksınız. En iyi arkadaşınız uzaklaşabilir veya sosyal gruplarınızdan biri dağılabilir. Alternatif olarak, bazı sosyal bağlantılara olan ilginizi kaybedebilir veya onlardan uzaklaştığınızı ve onları yeniden kurma konusunda gerçekten motive olmadığınızı fark edebilirsiniz. Aynı zamanda, yeni ve belki de zorlayıcı, hatta sinir bozucu bağlantılar üzerinize baskılanabilir. Sosyal becerileriniz tozlandıysa, bu birkaç derin nefesten fazlasını gerektirebilir, ancak su burçları doğal olarak empatiktir, bu yüzden kendinize gelirsiniz.

Elbette yeni ilişkiler keşfetmeye başladığımızda bu bizi yeni gruplarla da karşılaşmaya yönlendiriyor. Yeni arkadaşlarımızın dahil olduğu aileler ve gruplarla tanışırız. Eğer bu yeni ilişkiler konusunda ciddiysek, bu, bu yeni grup ortamlarına uyum sağlamamızı, kabul etmemizi veya yeni bir kimlik geliştirmemizi gerektirir.

Bu süreçteki son adım elbette yeni ilişkilerimizi ve gruplarımızı mevcut ilişkilerimizin içine entegre etmektir. Eski dostlarımız yenilerini bizim kadar ilginç bulmayabilir veya kıskanabilirler. Veya zamanları ya da ilgileri olmayabilir (farklı bir trigon üzerinde çalışıyor olabilirler). Ancak gruplar arasındaki bağlantıyı güçlendirmeyi öğrendikçe, yaşamınızda yeni ve harika bir karmaşıklığın ortaya çıkmaya başladığını göreceksiniz; bu sadece yeni sosyal fırsatlara değil, aynı zamanda yeni duygusal desteklere ve dayanıklılığa da yansıyacaktır.

HAVA İŞARETLERİ

Hava burçları olan İkizler, Terazi ve Kova için 2023 yılının Merkür gerilemesi “Hanedan Üçgeni” adını verdiğim bir grup evi harekete geçiriyor. 2023'ün bir noktasında, ev ve aile duygunuzda veya belki de dünyaya katkıda bulunma veya mirasçılarınıza bir şeyler bırakma duygunuzda bir miktar bozulma yaşayabilirsiniz. Bu nispeten basit bir yer değiştirme olabilir, ancak değerlerinizin daha derin bir şekilde yeniden değerlendirilmesini tetikleyebilir. Zaten tüm bunların (Hayatın) amacı tam olarak nedir?

Duygusal stres zamanlarında çoğu zaman bizi önemseyenlere güvenme ihtiyacı duyarız. Duygusal destek grubunuzla veya geniş ailenizle iletişime geçtiğinizde, bazılarının sizin yaşadıklarınızla ilgili olduğunu ve bir bakış açısı sunabildiğini, diğerlerinin ise duygularınızın değişebileceği fikrini anlamadığını ve hatta buna kızmadığını göreceksiniz. Bu süreçte, yakınlık bağlarının hayatımızda ne kadar önemli ve temel olduğunu hatırlayacaksınız, ancak bu, o dırdırcı anlam bulma veya büyük resmi anlama ihtiyacını tam olarak gidermeyebilir.

Eninde sonunda, yaşadığınız şeyin her şey kadar ruhsal bir süreç olduğunu da anlayacaksınız. Çoğu insan bunu bu şekilde düşünmese de, çoğumuzun doğduğu aile, evlilik ve iş bağlılıklarının yanı sıra “manevi bir aileye” de ihtiyacı vardır. Bunlar büyük resme dair anlayışımızı paylaşan, hayata anlam katan ve nasıl bir dünyada yaşamak istediğimizi hatırlamamıza yardımcı olan insanlardır.

Bazıları için dünya yılının temaları kişisel yaşamlarında oldukça açık bir şekilde ortaya çıkabilir. Örneğin, yangın işaretlerinin bu yıl etkinleştirdiği Ustalık Trigonu, doğal olarak zaten kolektif bir tema olacak olan kaynak sorunlarını gündeme getiriyor. Diğerleri için kolektif ve kişisel arasındaki etkileşim o kadar açık olmayabilir. Sanki çok ayrı ve bağlantısızmış gibi görünebilirler. Ancak anlam arayışının kökeninde değerlerle ilgilidir. Yani kaynaklar konusunda sıkıntı yaşamasak bile, değerlerimiz açısından çok benzer bir süreçten geçiyor olabiliriz. Bu kolektif ve kişisel temalar arasındaki etkileşimi anlamak ve yönlendirmek, uzun vadede bize fayda sağlayacak daha derin entegrasyonu temsil eder.

Etiketler :