Batı Anadolu Grubu’ndan Üniversitelerde Resim ve Heykel Yarışması

Batı Anadolu Grubu’ndan Üniversitelerde Resim ve Heykel Yarışması
Batı Anadolu Grubu’ndan sanata ve yaratıcılığa tam destekBatı Anadolu Grubu, güzel sanatlar fakültelerinde resim ve heykel eğitimi almakta olan üniversite öğrencilerini desteklemek amacıyla yurt çapında bir yarışma düzenliyor.Son...

Batı Anadolu Grubu’ndan sanata ve yaratıcılığa tam destek

Batı Anadolu Grubu, güzel sanatlar fakültelerinde resim ve heykel eğitimi almakta olan üniversite öğrencilerini desteklemek amacıyla yurt çapında bir yarışma düzenliyor.

Son katılım tarihi 11 Eylül 2017 olan “Batı Anadolu Resim ve Heykel Yarışması” gençlere yaratıcılık ve yeteneklerini ortaya koyabilmeleri için fırsat sunacak. Yarışma sonucunda iki ayrı kategoride, toplamda 28 bin TL tutarında para ödülü dağıtılacak, ayrıca ödül kazanan yapıtlar bir arada sergilenecek.

Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, “Sanatın verdiği yaratıcı ilhama, yaşamımıza kattığı incelik ve bilgeliğe hepimizin ihtiyacı var. Sadece binalar ve yollar inşa ederek gelişemeyiz” diyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Yaptığımız çeşitli faaliyetlerle, sanatın toplumun her kesimine yaygınlaşması için çaba harcıyoruz. Bu bizim toplumsal ödevlerimizden biri. Üstelik, yalnızca sanata erişimin artmasına değil, aynı zamanda nitelik yönünden gelişimine de katkı sağlamamız gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye çapında düzenlediğimiz bu yarışmayla büyük şehirlerde sanat eğitimi alanlarla eşit fırsatlara sahip olamayan genç yeteneklerimize de fırsat sunmaktan, bu konuda teşvik edici bir rol üstlenmekten mutluluk duyuyoruz.”

Hem sergilenecek, hem satın alınacak

Yarışmaya katılan tüm eserleri değerlendirecek olan seçici kurulda, sanat tarihçisi Doç. Dr. Burcu Pelvanoğlu, sanatçı Burçak Bingöl, Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, sanatçı Genco Gülan ve sanat tarihçisi Özge Altınkaya Erkök yer alıyor.

Yarışma sonucunda, resim ve heykel olmak üzere iki ayrı kategoride, ayrı ayrı birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülleri verilecek. Bunun yanı sıra yine her iki kategoride satın alma ve sergileme ödülleri de sunulacak.

Kategori birincileri 3.500 TL, ikinciler 2.500 TL ve üçüncüler 2.000’er TL ödül kazanacaklar. Jüri, resim dalında 6, heykel dalında 2 esere Satın Alma Ödülü belirleyecek. Her iki dalda toplam 10 esere ayrıca Sergileme Ödülü verilecek. Yarışma sergisi İzmir Mimarlar Odası Sergi Salonu’nda gerçekleşecek.

Batı Anadolu Grubu

1966 yılında Batı Anadolu Çimento Sanayii olarak temelleri atılan “Batı Anadolu Grubu” bugün Türkiye’nin öncü gruplarından biri konumunda. Batı Anadolu Grubu’nun şirketleri arasında Çimento endüstrisinin güçlü şirketlerinden BATIÇİM ve BATISÖKE, enerji üretimi ve perakende satışı alanında faaliyet gösteren BATIENERJİ; hazır beton tesisleri bulunan BATIBETON, liman işletmeciliği ve lojistik alanında BATILİMAN ve uçucu külün endüstriyel alanlarda hammadde olarak kullanımını sağlayan Ash Plus bulunuyor.

“Batı Anadolu Grubu” Ege bölgesinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak üzere sosyal sorumluluk projeleriyle yaşamın her alanına dokunuyor. Batı Anadolu İlköğretim Okulu, Batıçim İlköğretim Okulu ve Batısöke ilköretim Okulu’nda 1700’ü aşkın öğrenci öğrenim görüyor. Batıçim Aile Sağlığı Merkezi yılda 10 bin kişiye hizmet veriyor. Grup, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izin ve destekleriyle 1984 yılından bu yana Prof. Dr. Orhan Bingöl tarafından gerçekleştirilen Magnesia Antik Kent’inin arkeolojik kazılarına 20 yıldır katkıda bulunuyor. Kuruluşunun 50. yıldönümünde Batı Anadolu Grubu, hem yetişkinlerin hem de gelişme çağındaki çocukların kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için, bir sosyal sorumluluk projesi olan İyi Pazarlar’ı hayata geçirdi. İyi Pazarlar projesi 2017 yılında da devam ediyor.

-HİKMET AYDOĞAN