Beşiktaş tribününde özel hazırlık!

Beşiktaş tribününde özel hazırlık!
Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi iki kulübün Hürriyet Gazetesi muhabirleri İsmail Er ve Ahmet Ercanlar, dev mücadeleyi değerlendirdi.İsmail Er'in değerlendirmesi şöyle: Beşiktaş nasıl bir kadroyla sahaya çıkacak?Şenol...

Beşiktaş-Fenerbahçe maçı öncesi iki kulübün Hürriyet Gazetesi muhabirleri İsmail Er ve Ahmet Ercanlar, dev mücadeleyi değerlendirdi.

İsmail Er'in değerlendirmesi şöyle: 

Beşiktaş nasıl bir kadroyla sahaya çıkacak?

Şenol Güneş klasiğini bozmayacak. Maçın önemi büyük. Kalede Fabricio olacak. Geri dörtlüde Gökhan, Marcelo, Tosic ve Adriano. Orta sahada Oğuzhan ve Atiba ikilisi bozulmaz. Quaresma, Talisca ve Babel üçlüsünün önünde de Cenk Tosun yer alacak. Bu kadro ideal bir kadro ve oyuna ağırlığını koyacaktır.

Siyah beyazlı taraftarlar peki maça nasıl hazırlandı. Tribünlerde yeni şovlar görecek miyiz?

Evet tribünler bu maçı dört gözle bekliyor. Öğrendiğim kadarıyla sürpriz pankartlar da hazırlamışlar. Onların ne olduğunu da maç başladığında göreceğiz. Beşiktaş taraftarı Vodafone Arena Stadı’nda takımı için büyük güç olduğu gibi rakipler için de adeta bir kabus oluyor. Fenerbahçe’nin işi hiç kolay olmayacak bu akşam.

Fenerbahçe yönetimi maça gelmiyor. Beşiktaş cephesi bunu nasıl karşıladı?

Beşiktaş yönetimi rakiplerini bekliyordu. Hazırlıklarını da ona göre yapmışlardı. Ancak, Fenerbahçe bu maça gelmeyeceğini belirtti. Bir anlamda Fikret Orman’ın hafta içinde yaptığı açıklamalara tepki gösteriyorlar. Ne olursa olsun, buraya hangi kulüp yönetimi gelirse gelsin Beşiktaş misafirperverliğini her zaman göstermiştir, yine gösterir.

Ahmet Ercanlar ise Fenerbahçe cephesini için şunları söyledi:

Fenerbahçe taraftarının maça ortak hareket ederek gitmesi takıma nasıl yansır?

Uzun zamandır ilk defa böyle bir şey görüyoruz. Fenerbahçe taraftarı takımı ile birlikte tek vücut olacak. Bunun bir sinerji olarak takıma yansımasını bekliyorum. Sarı lacivertliler son haftalarda istediği sonuçları alamasa da Beşiktaş derbisi onlar için çok farklı bir maç. Adeta tekrar ayağa kalkma sınavı olarak görüyorlar bu derbiyi.

Sow'un dönüşü Fenerbahçe'yi olumlu etkiler mi?

Moussa Sow hem saha içinde hem saha dışında çok önemli bir isim. Onun dönüşü Fenerbahçe'ye çok büyük artı olarak yansıyacak. Sow özellikle skoru değiştirme özelliği ile bu sene çok maç kazandırdı. Ayrıca Senegalli golcünün derbilerdeki ve özellikle Beşiktaş’a karşı olan performansı da ortada. İlk 11’de sahaya çıkarsa, büyük güç olacaktır.

Fenerbahçe rakibe karşı nasıl bir futbol oynar?

Fenerbahçe, orta alanı kalabalık tutup rakibi bekleyecek. Hızlı hücumlarla gol arayacak. Beşiktaş'ı bir huni içine alıp boğmaya çalışacak. Bunu bu sezonki büyük maçlarda, kritik sınavlarda, Avrupa kupası karşılaşmalarında başarılı şekilde gerçekleştirdiler. Fenerbahçe maça motive ve geçen haftaki görüntüsünden çok uzakta olacak.