Chrome Eklentileri Ve Microsoft Edge

Chrome Eklentileri Ve Microsoft Edge
Yazılım devi Microsoft, yeni tarayıcısı Edge’yi geliştirmeye devam ediyor. Internet Explorer isimli tarayıcıyı adeta rafa kaldıran firma, tüm kaynaklarını Microsoft Edge’nin gelişimi için harcıyor. İşte yeni gelişmeler.Geçtiğimiz...

Yazılım devi Microsoft, yeni tarayıcısı Edge’yi geliştirmeye devam ediyor. Internet Explorer isimli tarayıcıyı adeta rafa kaldıran firma, tüm kaynaklarını Microsoft Edge’nin gelişimi için harcıyor. İşte yeni gelişmeler.

Geçtiğimiz günlerde Windows 10’un güncel geliştirici sürümündeki yeni bir özelliği gündeme getirmiştik. Bu özellik sayesinde Microsoft Edge isimli tarayıcıya, eklenti desteği geldiği Microsoft tarafından resmi olarak duyurulmuştu. Ancak önemli bir soru var. Geliştiriciler Microsoft Edge için eklenti yazacak mı?

İşte bu soruna parmak basan bir gelişme gündemde. Windows Central isimli sitenin haberine göre Microsoft, Google Chrome tarayıcısı için hazırlanmış binlerce eklentiyi Microsoft Edge’de de çalışabilir kılmak üzerine düşünüyor. Geliştirilen yeni bir API sayesinde, yazılımcıların kendi eklentilerini kolay bir şekilde Microsoft Edge için hazır hale getirebilecek.

Windows Central’ın bu iddiası üst düzey Microsoft çalışanlarından Jacop Rossi’nin Twitter paylaşımına dayanıyor. Rossi, Twitter’daki kişisel hesabında yaptığı paylaşımda böyle bir API üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Ancak bunun Microsoft tarafından yapılmış resmi bir açıklama olmadığını belirtelim.

Önümüzdeki ay 4 Nisan tarihinde Microsoft’un “Build 2016” isimli bir konferansı gerçekleşecek. Detayların bu konferansta belli olması bekleniyor.

CNNTürk