Cildinize 6 Adımda Bahar Temizliği Uygulayın

Cildinize 6 Adımda Bahar Temizliği Uygulayın
Stres, uykusuzluk, kötü beslenme ve daha pek çok sorun cilt sağlığını olumsuz etkiliyor. Oysa birkaç önemli adımla kusursuz bir cilde kavuşmak mümkün.Herkesin beklediği bahar aylarına oldukça yaklaştık. Peki cildimiz bahara...

Stres, uykusuzluk, kötü beslenme ve daha pek çok sorun cilt sağlığını olumsuz etkiliyor. Oysa birkaç önemli adımla kusursuz bir cilde kavuşmak mümkün.

Herkesin beklediği bahar aylarına oldukça yaklaştık. Peki cildimiz bahara hazır mı? 6 adımda cildimizi yenileyerek bu bahara eskisinden de ışıl ışıl giriyoruz. İşte harika bir cilde kavuşmanın püf noktalarını sizin için derledik.

Güneş koruyucu krem: İyi bir cilde sahip olmanın en önemli koşulu, onu güneşten korumak. Kırışık ve leke oluşumunu engellemek için güneşe çıkmadan önce mutlaka cildinize uyumlu bir koruyucu krem kullanın. Özellikle yaz aylarında şapka takarak bu olumsuz etkileri en aza indirin.

Su içmeyi ihmal etmeyin: Su içmenin faydalarını belki defalarca duyduk ama söz konusu cilt güzelliği olunca bir başka önemli oluyor. Cildimizin doğal nem kaynağı su, cildimizi nemlendirmenin yanında toksinleri de atmamızı sağlıyor. Uzmanlar, iyi bir cilt için günde en az 8 bardak su içmeyi öneriyor. Siz de su içmeyi alışkanlık haline getirip, daha nemli ve ışıltılı bir cilde kavuşun.

Cilt temizliğine dikkat edin: Cilt temizleme ürünlerini ne kadar sevsek de içerdikleri kimyasallara dikkat etmemiz gerekiyor. Özelikle cildiniz hassassa, ürünü kullanmadan önce mutlaka içeriğine bakın. Cilt bakımınız ve temizliğiniz için aşırı kimyasal içeren ürünler yerine doğal içerikli ürünler kullanmayı tercih edin. Bir başka dikkat etmemiz gereken konu ise, sıcak sudan ve kese yapmaktan uzak durmak. Unutmayın, keselenmek cilt dokunuza zarar verir.

Nemlendirici krem: Cildiniz için atacağınız en önemli adımlardan biri de nemlendirici kullanmak. Çoğu zaman ihmal etsek de bunu alışkanlık haline getirmekte fayda var, çünkü nemlenmeyen cilt çabuk yaşlanmaya mahkumdur. Bu nedenle özellikle duştan sonra mutlaka nemlendirici krem kullanmayı ihmal etmeyin. Cildinize gereken nemi sağlayarak, daha canlı bir görüntüye sahip olun.

Uyku: Çevrenizdekiler size, “Yorgun musun, neyin var?” diye soruyorsa ve cildinizin solgun göründüğünü söylüyorsa bilin ki bunun tek sebebi uykusuzluk.

Düzenli uyku, sağlıklı bir cildin olmazsa olmazı. Bu kişiden kişiye değişmekle birlikte günde sekiz saat uyumanız, daha da doğrusu uykunuzu almanız, cildin canlı ve taptaze görünmesini sağlıyor. Aksi takdirde uykusuzluk strese, stres de cilt sorunlarına yol açıyor. Bu yüzden yorgun cildinizi canlandırmak için düzenli uykuyu ve şekerleme yapmayı ihmal etmeyin.

Sağlıklı beslenin: Yapılan ağır diyetler ve yanlış beslenmenin cildinizde yarattığı olumsuz etkiyi biliyor muydunuz?

Sebze- meyve ve tam tahıllı ürünleri, beslenme programınızdan eksik etmeyin. Sebze- meyveler, içerdikler vitamin ve mineraller ile cilt güzelliğimizde önemli rol oynuyor. Cildin esnekliği, parlaklığı ve sağlıklı görünümü için, sebze-meyve tüketimini artırmak en birinci kuralımız.

İstanbulajans