Çin ile radyo kardeşliği! CHP lideri kutlama mesajı gönderdi...

Çin ile radyo kardeşliği! CHP lideri kutlama mesajı gönderdi...
Yön Radyo ile Çin-Sincan Halk Radyosu ortak projelerini törenle taçlandırdı.

Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında yeni bir işbirliği doğdu. Ortaklık projesi tören boyutuna evrildi, Cevahir Otel'de buluşma gerçekleştirildi.

Grand Cevahir Hotel’de  yapılan törene, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Vekili Chen Su, (çen su)  Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi Radyo Televizyon Film ve Yayıncılık İdaresi Başkan Yardımcısı ve Sincan Halk Radyosu Genel Müdürü Yao Lan (Yoo Len) ve  beraberindeki heyet üyeleri katıldılar.

Törene ayrıca Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İsmet Demirdöğen , Basın Yayın Enformasyon İstanbul İl Müdürü Necmettin Altuntaş, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılınç , sanat, medya, siyaset dünyasından çok sayıda davetli ve dinleyiciler katıldı.

CHP LİDERİNDEN KUTLAMA MESAJI

Törene bir mesaj gönderen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayın işbirliğinden dolayı iki radyoyu  kutladı, başarılar diledi.

“Bir Kuşak Bir Yol- Radyo Kardeşliği” adıyla yapılan törende Halk Müziği sanatçıları Erdal Erzincan,  Aşık Veysel’den “Dünyada Tükenmez Murad Varimiş” adlı türküyü  seslendirirken Aysun Gültekin, Kırmızı Gül türküsünü söyledi. Çin- Sincanlı sanatçı Gülruh Rahim ise otantik sazı dutar eşliğinde Kırmızı Gül türküsünün benzeri olan Uygurca “Kızılgül” adlı eseri seslendirdi. Türkülerin ardından halk oyunlarına geçildi. İki ülkenin halk oyunları sergilendi.

Törendeki konuşmasında Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılınç, Yön Radyo ile  Çin- Sincan Halk Radyosu’nun 2007 yılında yaptığı yayın işbirliği ile Türkiye’de ilk kez Uygurca radyo programlarının yayınlandığını belirterek Türkiye’de Uygurca radyo yayınlarının başlaması tarihsel bir öneme sahiptir, dedi.

10 yıllık  yayın işbirliğinin başarısı, bize, gelecek 10 yıllarda da birlikte daha fazla çalışmanın sorumluluğunu yüklemektedir diyen Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yayın İşbirliğinin açtığı kapıdan son 10 yılda Sincan Halk Radyosu’ndan Türkiye’ye, Türkiye’den Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ne birçok ziyaret yapılmış, geziler düzenlenmiş böylece iki kültürün, iki ülke medyasının ve halkının birbirini daha iyi tanıması sağlanmıştır.

İşbirliğimiz, kurumlarımız, halklarımız, ülkelerimiz arasındaki yakınlaşmaya önemli katkılar sunmuştur. “

Sincan Halk Radyosu Genel Müdürü You Lan ise Çin ve Türkiye’nin desteği ile ve iki radyonun çabalarıyla 10 yıl önce bir işbirliğinin başladığını ifade ederek,  geçen 10 yılda iki ülke medya mensupları İstanbul ve Urumçi arasında karşılıklı  ziyaretler gerçekleştirerek eski İpek Yolu’nda interaktif bir iletişim koridoru açtılar dedi.

You Lan, Uygurca Çin’in sesi programını samimiyetimizle suladığımız çiçek, dostluğumuzla emek verdiğimiz meyve ve el ele işbirliği yaptığımız platform olarak görüyoruz, diyerek  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uygurca Çin’in Sesi programı sürekli yenilik yaratarak, Türk dinleyicilerin  Asya’dan gelen parlak tarihi, modern kültürü, istikrarlı Sincan’ı yakından tanımasını sağlıyor. Yön Radyo’da yayınlanan Uygurca program sayesinde çok sayıda iş adamı Sincan’da fuarlara katılarak iki ülke arasındaki ticari işbirliğini hızlandırmaktadır. “

Çin'in İstanbul Başkonsolos Vekili Chen Su ise konuşmasında iki ülke arasındaki stratejik işbirliğinin daha da artacağını vurguladı.

Tören sonunda Yüksel Mansur Kılıç, Yao Lan'a  Anadolu”nun en otantik sazı “bağlama” hediye etti.

Etiketler :