Çocuklarınız İçin 3 Doğal Dondurma Tarifi
Hem kendiniz hem de çocuklarınız için sağlıklı, ev yapımı dondurmalar yapabilirsiniz.
Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurmayı sağlıklı ve doğal malzemeli bir tatlı olarak tüketebilirsiniz. Bunun için yaz meyvelerinden faydalanabilir, evdeki malzemelerle yaptığınız dondurmayı çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz.
Açıkta satılan ve ambalajlı dondurmaların içeriğinde ne kullanıldığını bilemeyiz. Ancak hazır alacağınız dondurmalar yerine kendiniz sağlıklı ve leziz dondurmalar yaparak çocuklarınızı mutlu edebilirsiniz. Hazır ve açıktaki satılan çoğu dondurmaların içeriğinde glikoz ya da fruktoz şurubu kullanılıyor. Bunun yerine şeker pancarından elde edilen doğal şeker kullanarak çocuklarınıza daha sağlıklı ve doğal dondurmalar yapabilirsiniz.
İşte, yaklaşan yaz aylarında kolayca yapabileceğiniz içinizi serinletecek sağlıklı dondurma tarifleri:
1-EV YAPIMI MUZLU DONDURMA
MALZEMELER:
2 kg muz
100 gram tozşeker
Yarım su bardağı su
HAZIRLANIŞI:
Muzu soyup doğrayıp blendere alın. Tozşekeri suyla karıştırıp iyice eritin ve muzların üzerine ekleyin. Tozşeker tamamen eriyene kadar çekin. Çelik bir kaba alıp üzerini streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya yerleştirin. 2 saat süreyle, her 30 dakikada bir tahta kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın. Sürenin sonunda çırpma teli ile 2-3 dakika çırpıp üzerini düzleyerek yeniden derin dondurucuya kaldırın. 1 gün beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
2-EV YAPIMI ÇİLEKLİ DONDURMA
MALZEMELER:
Yarım kg çilek
1 su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı krema
Süslemek için çilek
HAZIRLANIŞI:
Çilekleri ezip, üzerine toz şekeri ilave edin. Ayrı bir yerde kremayı çırpıp, çilekli püreye ekleyin. Karışımı dikdörtgen bir kalıba döküp, derin dondurucuda dinlendirin. En az 3-4 saat sonra donup donmadığını kontrol edip dondurucudan alın. Çilekle süsleyip servis edebilirsiniz.
3- EV YAPIMI SADE DONDURMA
MALZEMELER:
1 litre süt
2 yumurta
1 paket vanilya
6 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sahlep
HAZIRLANIŞI:
Sütü kaynatın ve altını kısık ateş kıvamına getirin. Bu esnada yumurtalar ile vanilya sahlebi iyice çırpın. Çırpma işlemi sonrasında elde ettiğiniz karışımı kaynamakta olan süte karıştırın. Biraz piştikten sonra çırparak ılımasını sağlayın. Dondurmanızın harcını çelik bir kaba boşalttıktan sonra deep freezde 3 saat soğutun. Bu işlemi yaparken birer saat ara ile dondurmayı çırpmayı ihmal etmeyin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Sözcü