Covenant - Yaratık: Covenant -film

Covenant - Yaratık: Covenant -film
Uzayda çığlığını kimse duyamaz. Yaklaşık 40 yıl sonra, bu sözler, Ridley Scott’ın fütüristik korku başyapıtı Yaratık’daki acımasız yoğunluğu ile aynı kaldı. Şimdi simgesel serilerin atası olan, sınırlaması kuralının...

Uzayda çığlığını kimse duyamaz. Yaklaşık 40 yıl sonra, bu sözler, Ridley Scott’ın fütüristik korku başyapıtı Yaratık’daki acımasız yoğunluğu ile aynı kaldı. Şimdi simgesel serilerin atası olan, sınırlaması kuralının sınırları zorlayan bir macera filmi YARATIK: COVENANT ile geri dönüyor.

Gemideki mürettebat ve geri kalan 2.000 ruh hiper uykudayken, yapay Walter tek başına koridorlarda yürüyor. Gemi, gezegen Origae-6'ya giderken, yerleşimciler galaksinin uzak tarafında insanlık için yeni bir yerleşke kurmayı umuyorlardı. Yakınlardaki bir yıldız ateşlemesi Covenant'ın enerji toplama yelkenlerini parçaladığında düzinelerce kayıba ve misyonun rotadan sapmasına sebep olmuştur.

Hayatta kalan mürettebat, kısa bir süre içerisinde, bulutlarla kaplı dağları, havaya yükselen ağaçları olan, Origae-6'dan çok daha yakın ve potansiyel olarak yaşanılabilir bir cennet keşfederler. Ancak buldukları aslında beklenmedik aldatmacalarla dolu karanlık ve ölümcül bir dünyadır. Hayal gücünün ötesine geçen korkunç bir tehditle karşı karşı kalan ve savaş halindeki kaşifler zor bir kaçış girişiminde bulunmalıdır.

Scott'ın 2012'deki başarısı Prometheus'undan on yıl sonra; gerilim dolu macera, yeni yaratıklar ve eşsiz derecede korkutucu bir hikayeyle direktörün çığır açan destanının köklerine YARATIK: COVENANT ile geri dönüyor. Gişe rekorları kıran serinin altıncı bölümüyle beraber vizyoner yönetmen, orijinal filmdeki ölümcül Xenomorf’un gizemli kökenlerini ortaya koymaya yaklaşıyor.

YARATIK: COVENANT’ın yıldızları, Michael Fassbender (Prometheus, 12 Yıllık Esaret), Katherine Waterston (Steve Jobs, Gizli Kusur), Billy Crudup (Şöhrete İlk Adım, Görevimiz Tehlike 3), Danny McBride (Üşütük Kafalar, Eastbound & Down) ve Demián Bichir. Film Ridley Scott (Marslı) tarafından yönetiliyor. Senaryo John Logan ve Dante Harper'a ve hikaye Jack Paglen ve Michael Green’e ait. Yapımcılar Ridley Scott, Mark Huffam, Michael Schaefer, David Giler ve Walter Hill; dağıtımcı 20th Century Fox. YARATIK: COVENANT, 19 Mayıs 2017'de dünya çapında sinemalarda vizyonda.

-HİKMET AYDOĞAN