2023 AÖF bahar dönemi sınav takvimi: AÖF sınavları online mı, yüz yüze mi olacak?

2023 AÖF bahar dönemi sınav takvimi: AÖF sınavları online mı, yüz yüze mi olacak?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav takvimini duyurdu. Böylelikle AÖF bahar dönemi; ara sınav, dönem sonu sınavları ve yaz okulu tarihleri belli oldu. AÖF sınav tarihlerinin açıklanmasının ardından bahar dönemi sınavları; online mı, yüz yüze mi olacak sorusu gündemi meşgul etmeye başladı. İşte 2023 Anadolu Üniversitesi ile AÖF bahar dönemi sınav tarihleri...

13 Şubat tarihinde başlayan AÖF bahar dönemi kayıt yenileme süreci, 2 Mart tarihinde sona erdi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi sınav takvimini paylaşmasının ardından AÖF sınav tarihleri belli oldu. Peki, "AÖF sınavları ne zaman, nasıl yapılacak, bahar dönemi sınavları online mı, yüz yüze mi olacak?" İşte 2023 AÖF bahar dönemi sınav tarihleri...

AÖF sınav hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, güncel sınav tarihi ve şekline ulaşmak istiyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası Anadolu Üniversitesi örgün eğitim kurumlarında da uzaktan eğitim kararı aldı. Dönem sonu ortalamasına %30 etki edecek ara sınavlar için hazırlık başladı. Peki AÖF sınav tarihi ne zaman, Açıköğretim sınavları online mı? İşte, Anadolu Üniversitesi AÖF güncel sınav takvimi

AÖF sınavları online mı yapılacak? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Anadolu Üniversitesinde ön lisans ve lisans programlarında eğitimlerini sürdüren öğrenciler bu dönem ara sınav ve dönem sonu sınavlarına katılacak. Öğrenciler, kayıt yenileme takvimi içerisinde yaptıkları derslerden sorumlu tutulacak. Sınavlarda öğrencilere her dersten 20 soru yöneltilirken bu soruların cevaplanması için 30 dakika sınav süresi verilecek. AÖF bahar dönemi ara sınavlarında 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek. ATA AÖF, AUZEF ve AÖF’ün aldığı karar doğrultusunda 35’in altında kalan öğrenciler başarısız sayılacak. AÖF sınav takviminin belli olmasıyla sınavların nasıl yapılacağı merak ediliyor. Peki AÖF sınavları nasıl, online mı olacak? İşte, Anadolu Üniversitesinin yayınladığı akademik takvim

aof1.jpeg

AÖF BAHAR DÖNEMİ UZAKTAN EĞİTİMLE SÜRDÜRÜLECEK

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi yaptığı açıklama ile bahar döneminin uzaktan olacağını bildirdi. Açıklama şu şekilde;

"Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle üniversitemizde bahar yarıyılı uzaktan öğretim yoluyla tamamlanacaktır. Süreçle ilgili detaylar en kısa zamanda paylaşılacaktır."

YENİ AÖF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ TAKVİMİ

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yeni AÖF kayıt yenileme tarihleri takvimini paylaştı.

Yapılan açıklamada, "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri 13 Şubat - 2 Mart 2023 tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresinden saat 22.00’ye kadar gerçekleştirilebilecektir." ifadeleri kullanıldı.

AÖF SINAVLARI ONLİNE MI YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemi akademik takvimini yayımladı. Buna göre öğrenciler, Nisan ayında ara sınavlara, Mayıs ayının sonunda ise dönem sonu (final) sınavlarına katılacak. Detaylı takvim aşağıda yer almaktadır.

Son olarak pandemi döneminde Açıköğretim sınavları online olarak internet üzerinden gerçekleştirildi. Öğrenciler sınavlara AÖF çevrimiçi sınav sisteminden katıldı. 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren sınavlar yüz yüze olarak gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası diğer üniversiteler ile birlikte Anadolu Üniversitesi’de uzaktan eğitime geçiş yaptı. Henüz Açıköğretim Fakültesi sınavlarının yüz yüze mi yoksa online sınav mı yapılacağı açıklanmadı.

Anadolu Üniversitesi’nin konuyla ilgili kararını en geç Nisan ayı başında açıklaması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHLERİ

AÖF bahar dönemi akademik takvimine göre ara sınavlar 15-16 Nisan tarihlerinde uygulanacak. Ara sınav olarak da bilinen vize sınavları not ortalamasına %30 etki edecek. Öğrencilere 20 soru ve 30 dakika sınav süresi verilecek. Sınavlarda 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı eleyecek.

Bahar yarıyılı final sınavları ise 27-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Dönem sonu sınavı olarak da bilinen vizeler not ortalamasına %70 etki edecek. Ara sınav ve dönem sonu ortalaması alınarak öğrencinin o ders notu ortalaması hesaplanacak.

Başarısız dersi bulunan, ortalama yükseltmek isteyen öğrenciler ise 19 Ağustos 2023’de yapılacak yaz okulu sınavlarına katılacak.