Altın Fiyatlarında Yükseliş Rüzgarı Sürüyor! Fırlayan Altın İçin Uzmanlar, 400 Dolar Artış Bekliyor

Altın Fiyatlarında Yükseliş Rüzgarı Sürüyor! Fırlayan Altın İçin Uzmanlar, 400 Dolar Artış Bekliyor
Altın fiyatları, küresel jeopolitik gerginlikler ve artan Çinli yatırımcı talebiyle yükselişini sürdürüyor. Uzmanlar, önümüzdeki aylarda ons altında yükseliş beklentisi içindeler.

Altın fiyatlarında volatilitenin azalmasına rağmen, ons altında dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle denge arayışının devam ettiğini belirtiyor. Gram altın, serbest piyasada 29 Nisan itibarıyla 2335 TL civarında seyrediyor.

screenshot.png

ALTIN FİYATLARINDA BEKLENTİLER VE ANALİZLER

Alb Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz'ın değerlendirmesine göre, FED'in faiz kararı ve Powell'ın açıklamalarının ardından ons altında geri çekilmeler yaşanabileceği ancak orta/uzun vadeli ve kademeli alım fırsatlarına işaret ediliyor.

screenshot-1.png

JEOPOLİTİK RİSKLERİN ALTIN FİYATLARINA ETKİSİ

Son 24 saatte yaşanan gelişmelere bakıldığında, İsrail ve Ortadoğu'da tansiyonun devam ettiği, ABD'deki İsrail karşıtı protestoların devam ettiği ve Rusya-Ukrayna hattında çatışmaların sürdüğü görülüyor.

screenshot-2.png

ÇİNLİ YATIRIMCILARIN ALTINA OLAN TALEBİ ARTIYOR

Dünya'dan Birol Bozkurt'un haberine göre, Çin'deki ekonomik belirsizlikler ve emlak piyasasındaki durgunluk, Çinli yatırımcıların altına olan ilgisini artırıyor. Çin'in altın tüketimindeki artış, ons altın fiyatlarının yükselişine katkı sağlıyor.

screenshot-3.png

MERKEZ BANKALARI ALTIN REZERVLERİNİ ARTIRIYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son dönemde altın rezervlerini sürekli olarak artırarak rekor seviyelere ulaştırdı. Bu durum, Türkiye'nin altına olan ilgisinin arttığını ve merkez bankalarının altına olan güveninin devam ettiğini gösteriyor.

screenshot-4.png

ONSA GÖRE ANALİZ VE BEKLENTİLER

Uzmanlar, ons altın fiyatlarının 2.300 doların üzerinde seyretmesi halinde yükseliş trendinin devam edeceğini ve 2.400 doların geçilmesi durumunda 2.700 doların görülebileceğini tahmin ediyor. Küresel jeopolitik gerilimlerin ve ABD faiz indirimi beklentilerinin altın fiyatlarını artırdığı gözleniyor.

screenshot-5.png