Arabanızı Güneşten Nasıl Korursunuz?

Arabanızı Güneşten Nasıl Korursunuz?
Özellikle yaz aylarında araca daha da zarar veren güneş sadece aracın boyasını değil koltukları, ısıtma ve soğutma sistemini, araç sıvılarını, akü ve klimayı bile etkileyebilir. Araç sahipleri mümkün olan en iyi yöntemlerle araçlarını güneşin zararlı etkilerinden korumak isterler.

Park yeri seçimi

Mümkünse, aracınızı gölgeye park etmeye çalışın. Park garajları veya binaların gölgelediği alanlar gibi güneşin etkilerinden korunabileceğiniz bölgeleri tercih edin. Bazı ağaçların reçineleri aracın boyasına zarar verebilmektedir. Uzun süreli araç park etmelerde ağaç altlarını tercih etmemeniz aracı hem kuş pisliklerinden hem de ağaç reçinesinin vereceği zarardan korur.

aracinizi-gunesten-korumanin-bazi-yollari-ru7y.webp

Gölgelik kullanımı

Araç park ettiğinizde, güneşin doğrudan arabanın üzerine gelmesini engellemek için bir gölgelik kullanabilirsiniz. Bu, güneşin arabayı ısıtmasını ve içerideki sıcaklığın yükselmesini önleyecektir.

61diouqqrxl-ac-uf10001000-ql80.jpg

Cam filmi kullanın

Araç camlarına güneş ışınlarını filtreleyen bir cam filmi takmak, içerideki sıcaklığı azaltabilir ve zararlı UV ışınlarının etkisini azaltabilir.

5a0c0bdad3806c8ea8bb7d64.webp

Temizliği Güneşin Olmadığı Akşam Saatlerine Bırakın

Aracınızı yıkadıktan ya da bir oto yıkamacıda yıkattıktan sonra hemen yola koyulmak hatalı! Araç yıkarken arabaya temas eden kimyasallar ne kadar iyi durulanırsa durulansın, güneşle temas etmesi halinde arabanın boyasına zarar vermektedir.

pexels-pixabay-372810-1.jpg

Düzenli bakım yapın

Araç boyasının güneşin etkilerinden daha iyi korunmasını sağlamak için düzenli olarak araç yıkama ve cilalama yapın. Aynı zamanda, güneşin neden olduğu potansiyel hasarları erken tespit etmek için aracınızı düzenli olarak gözlemleyin.