Bakan Işıkhan'dan Asgari Ücretle İlgili Son Dakika Açıklaması: Zam Yapılacak mı?

Bakan Işıkhan'dan Asgari Ücretle İlgili Son Dakika Açıklaması: Zam Yapılacak mı?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir canlı yayında asgari ücrete temmuz ayında ara artış yapılıp yapılmayacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Işıkhan, "Asgari ücretin belirlenme şartları belli. Temmuzda artış yapılmayacak, bu belirlenmiş şartlar altında gerçekleşti" şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir televizyon programında asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete ara artış yapılmayacağını belirterek, bu kararın belirlenen şartlar çerçevesinde alındığını vurguladı. Asgari ücretin belirlenmesinde dikkate alınan kriterlerin net olduğunu ifade eden Işıkhan, mevcut şartlar altında temmuz ayında bir artışın gerçekleşmeyeceğini dile getirdi.

Bakan Işıkhan'ın açıklaması özetle şöyle:

Emekli maaşlarına zam gündeminin yanı sıra asgari ücrete de artış yapılıp yapılmayacağı gündemdeki tartışmalardan biri olarak öne çıkıyor. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği "asgari ücrete ara zam var mı?" sorusuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan yeni bir açıklama geldi.

Işıkhan, HaberGlobal'de katıldığı canlı yayında asgari ücrete ilişkin soruyu yanıtladı. Işıkhan, "Temmuzda artış yapılmayacak, bu belirlenmiş şartlar altında gerçekleşti" dedi.

"Çalışanlarımızın emeğini sürekli seçim malzemesi olarak kullananlar art niyetli. Asgari ücretin nasıl belirlendiği belli. Biz bakanlık olarak işçi ve işveren tarafını bir araya getirerek belirlemede rol alıyoruz. Temmuz'da artış yapılmayacak; bu belirlenmiş şartlar altında gerçekleşti. Ekonomi bir denge işidir. Dengenin dışında bir artış, marketlerde etiket değişikliklerine neden olur ve enflasyonu artırır. Biz kalıcı refahın peşindeyiz."

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :