CEO'ya Hapis Cezası Şoku! Bitcoin Böyle Çakıldı

CEO'ya Hapis Cezası Şoku! Bitcoin Böyle Çakıldı
Bitcoin'deki değer kaybı yüzde 5'i geçti. İşte düşüşün arkasında yaşananlar...

Kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı öncesinde Binance'in üst yöneticiliğinden (CEO) istifa eden Changpeng Zhao'nun 4 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla 60 bin doların altına geriledi. 46 günlük düşüş yüzde 18'in üzerine çıktı.

bitcoin2.jpg

Zhao'nun istifası sonrası Bitcoin'in son 24 saatlik değer kaybı yüzde 5'in üstüne çıktı ve 60 bin doların altına inerek 59 bin 120 dolara düştü.

Coinmarketcap analizine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 5,2 azalarak 2 trilyon 210 milyar dolara düştü.

bitcoin6.jpg

En büyük kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, son 24 saat içinde Fed'in faiz kararı öncesinde Binance'in üst yöneticiliğinden istifa eden Changpeng Zhao'nun 4 ay hapis cezası ile 59 bin 120 dolara düştü.

Bitcoin, TSİ 23.38'de 59 bin 750 dolardan işlem görüyor ve haftalık değer kaybı yüzde 10'a yaklaşıyor.

14 Mart'ta tüm zamanların en yüksek seviyesini 73 bin 750 dolarla kaydeden Bitcoin'in fiyatında 46 günlük düşüş yüzde 18'i geçti.

bitcoin5.jpg

Piyasa değeri açısından 2. sırada yer alan Ethereum'un fiyatı da 3 bin doların altına indi ve TSİ 23.38'de 2 bin 954 dolardan işlem gördü.

Analizciler, ABD'deki enflasyon baskılarının devam ettiğini belirterek, kripto piyasasında negatif bir seyir olduğunu vurguladılar.

Ayrıca, ABD'de beklenenden güçlü istihdam maliyetinin kalıcı enflasyon baskılarına işaret ettiğini söyleyen analistler, Fed'in yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde kripto yatırımcıların temkinli olduğunu ifade ettiler.

bitcoin4.jpg

Kasım 2023'te ABD hükümeti ile yapılan anlaşma gereği, Binance'in CEO'su olan Changpeng Zhao'nun istifası ve ardından gelen hapis cezası, kripto dünyasında sert satışlara neden oldu.

Seattle Federal Mahkemesi'nde görülen ceza davasında, savcılar Zhao için 3 yıl hapis cezası talep ederken, savunma avukatları 5 ay denetimli serbestlik istedi.

bitcoin3.jpg

Zhao'nun avukatları, eski CEO'nun hatasını kabul ettiğini, ABD'ye gönüllü olarak teslim olduğunu, önceki suç kaydının olmadığını ve işbirliği yaptığını savundu.

Bir dönem "kripto sektörünün en güçlü ismi" olarak bilinen ve "CZ" olarak tanınan Zhao, "kara para aklamaya karşı yeterli önlem almadığı" gerekçesiyle 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.