Dolar ve Euro'da İbre Düşmüyor! Enflasyon Endişesiyle Dolar ve Euro Değer Kazanıyor

Dolar ve Euro'da İbre Düşmüyor! Enflasyon Endişesiyle Dolar ve Euro Değer Kazanıyor
Dolar ve diğer döviz kurları yükseldi, ABD'de enflasyon endişesi artıyor. Fed'in faiz politikası belirsizliği piyasaları etkiliyor, teknik olarak doların destek ve direnç seviyeleri değişiyor...

Sabah saatlerinde dolar kuru ve diğer döviz kurları yükselişle başladı. Saat 11:10 itibarıyla dolar yüzde 0,31 artışla 32,58 seviyesinden işlem görüyor. Euro ise yüzde 0,12 artarak 35,01'e, sterlin ise yüzde 0,11 artışla 40,83'ten satılıyor.

DOLAR, DÜNÜN ALTINDA KAPANDI: ABD'DEN ENFLASYON ENDİŞESİ

Dolar kuru, dünü yüzde 0,1 aşağıda tamamladı ve 32,5150 seviyesinden kapandı. Analistlere göre, ABD'de açıklanan veriler enflasyonla mücadelenin uzun sürebileceğine işaret ediyor. Bu durum, Fed'in enflasyon politikasında daralmaya gidebileceği endişelerini artırıyor.

FED'İN FAİZ POLİTİKASI BEKLENTİLERİ ETKİLİYOR

Fed'in faiz politikasıyla ilgili beklentiler de piyasaları etkiliyor. Veriler öncesi haziran için faiz indirimi ihtimali yüzde 20 iken, temmuzda yüzde 45'e çıktı. Ancak son verilere göre, bu ihtimaller haziran için yüzde 12'ye, temmuz için yüzde 33'e geriledi. Analistler, bu durumun dolar endeksinde teknik olarak 105 ve 104 seviyelerinin destek, 106 ve 107'nin ise direnç olarak öne çıktığını belirtiyor.