Dünya devi dondurma markası Magnum için acil geri çekme çağrısı! 'Tüketmeyin' uyarısı! Magnum Türkiye'den Açıklama Geldi

Dünya devi dondurma markası Magnum için acil geri çekme çağrısı! 'Tüketmeyin' uyarısı! Magnum Türkiye'den Açıklama Geldi
İngiliz hızlı tüketim ürünleri şirketi Unilever, Magnum Bademli dondurma çubuklarında plastik ve metal parçaları olabileceği endişesi nedeniyle acil bir geri çekme çağrısı yaptı. Mağnum Türkiye'den açıklama geldi.

Şirket, Magnum Bademli dondurma çubuklarını "olası plastik ve metal varlığı şüphesi" nedeniyle acil olarak geri çağırdı.

T24'de yer alan habere göre Gıda Standartları Ajansı, bunun dondurmaları yemek için güvensiz hale getirdiği konusunda uyarıda bulundu. Ürünü satın alan müşterilere "yememeleri" çağrısında bulunulurken, gıda güvenliği gözlemcisi, dondurma satan tüm perakende mağazalarda müşterilere ürünün neden toplatıldığını ve ne yapmaları gerektiğini açıklayan duyurular asılacağını söyledi.

magnum-bademli.jpg

Haberler üzerine bir açıklama yapan Magnum Türkiye şu ifadelere yer verdi:

Çeşitli haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında yer alan “Magnum Badem ürünlerinin metal içerebileceği endişesiyle toplatılmasına” dair haberlere istinaden, konuya netlik getirmek üzere açıklamamızı bilgilerinize sunmak isteriz.

magnum-bademli1.jpg

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki Türkiye Magnum ürünleri için herhangi bir risk söz konusu değildir. Türkiye’de piyasada bulunan tüm çubuklu Magnum ürünlerimizi Çorlu ve Konya fabrikalarımızda uluslararası gıda standartlarında, son teknoloji ile donatılmış tesislerimizde tüm sağlık ve hijyen tedbirleri sağlanarak el değmeden üretiyoruz. Halihazırda Türkiye’de üretilen ve satılan ürünlerimizde söz konusu türde bir risk bulunmamakta olup, herkesi güvenle yiyebilecekleri gıdalarla buluşturmaya devam ediyoruz.

İngiltere ve İrlanda'da üretilen Magnum Badem ürününde kısıtlı sayıdaki serisinde yaşanan durum, Türkiye’de üretilen ve satılan hiçbir Magnum ürünü için bir sorun teşkil etmemektedir.

Saygılarımızla,

Magnum Türkiye."