Araç Sahiplerine Müjdeli Haber! Rekabet Arttı, Fiyatlar Düşüyor. Temmuz Ayı Yaklaşıyor

2024'te kasko fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanıyor. Son zamanlarda fiyat artışları eksiye döndü. Ancak temmuzdan sonra fiyatların yükselmesi bekleniyor...

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, 2024 yılının başından bu yana kasko poliçe ücretlerinde belirgin bir düşüş olduğunu gösterdi. Bu düşüş, son iki ay içinde kaskoda fiyat artışı hızının eksiye dönmesiyle daha da belirgin hale geldi.

1751403-1200x627-2.jpg

KASKO FİYATLARINDAKİ GEÇMİŞ DEĞİŞİM

2022 yılının sonlarına doğru, kasko fiyatlarında yaşanan yüzde 280'e varan rekor artışlar, araç sahiplerini olumsuz etkilemişti. Ortalama 5 bin lira civarında olan kasko fiyatları, 20 bin lirayı aşmıştı. Ancak son zamanlarda, özellikle şubat ayında kasko fiyatlarında eksi 5,1 oranında bir azalma gözlendi.

traffic-2.jpg

SİGORTA ŞİRKETLERİNDEKİ DEĞİŞİM

Son iki yılda yaşanan fahiş fiyat artışları, sigorta şirketlerini etkilemiş ve 2023 yılında kaskoda yüzde 70 prim artışına neden olmuştu. Ancak şirketlerin kaskoda doyuma ulaşmasıyla birlikte, bu yılın başından itibaren rekabet arttı ve kasko fiyatları düşmeye başladı.

ekran-goruntusu-2023-10-19-100649-2.png

Bu düşüş eğilimi sürücüler için geçici bir rahatlama sağlasa da, uzmanlara göre enflasyon, döviz kuru ve işçilik maliyetlerindeki artışlar temmuz ayından itibaren kasko fiyatlarında tekrar yükselişe neden olabilir. Sigorta şirketleri, karlılığı korumak adına fiyatları revize etmeye hazırlanıyor.

Etiketler :