Kimsenin Beklemediği Şok: Otomotiv Devi İflasını İlan Etti!

Kimsenin Beklemediği Şok: Otomotiv Devi İflasını İlan Etti!
Bir ABD merkezli otomotiv devi daha pandemi sonrası iflas furyasına katıldı. Foxconn ile anlaşmazlık yaşayan Lordstown Motors, iflas koruması başvurusunda bulundu ve kendini satışa çıkardı...

ABD merkezli elektrikli kamyon üreticisi Lordstown Motors, Foxconn ile yaşadığı anlaşmazlık sonucunda iflas koruması başvurusunda bulundu. Şirket, Tayvanlı elektronik devinin yatırım taahhütlerine uymadığını ve dolandırıcılık yaptığını iddia ediyor.

İFLAS BAŞVURUSU: ŞİRKET KENDİNİ SATIŞA ÇIKARDI

Lordstown Motors, Foxconn ile olan anlaşmazlık sebebiyle iflas koruması talep etti. Şirket, Foxconn'un 170 milyon dolarlık yatırım anlaşmasına uymadığını ve söz verilen ek hisse satın alımlarını gerçekleştirmediğini iddia ediyor.

FOXCONN'UN YATIRIMI: LORDSTOWN'A 52,7 MİLYON DOLAR

ekran-resmi-2024-04-30-12-57-09.png

Foxconn, Lordstown Motors'a 52,7 milyon dolarlık yatırım yapmıştı ancak şirketin beklentilerini karşılamadığı gerekçesiyle yatırımını geri çekti. Bu durum, şirketin iflas sürecine girmesine neden oldu.

LORDSTOWN, FOXCONN'U DOLANDIRICILIKLA SUÇLUYOR

Lordstown Motors, Foxconn'u dolandırıcılıkla suçluyor ve iflas başvurusunda bulunarak kendini satışa çıkardı. Şirketin yaşadığı mali sorunlar ve Foxconn ile yaşanan anlaşmazlık sebebiyle geleceği belirsizlik içinde.

ELEKTRİK ARACININ GELECEĞİ NEDENİYLE ENDİŞE ARTIYOR

Lordstown Motors'un iflas sürecine girmesi, elektrikli araç endüstrisindeki belirsizlikleri artırıyor. Şirketin yaşadığı zorluklar, sektördeki diğer şirketleri de etkileyebilir ve geleceğe dair endişeleri artırabilir.

ekran-resmi-2024-04-30-12-57-30.png