Kış lastikleri yazın da kullanılabilir mi? Yanıtı evet fakat dezavantajlarını bilmelisiniz

Kış lastikleri yazın da kullanılabilir mi? Yanıtı evet fakat dezavantajlarını bilmelisiniz
Ülkemizde kış lastiğinin kullanılması 1 Kasım - 1 Nisan tarihleri arasında zorunludur. Bu tarihler dışında kullandığınız lastiğin tipiyle ilgili yasal bir zorunluluk olmasa da yaz lastiğine geçilmesinin birçok avantajı var.

Kış lastiği dünyada kar lastiği olarak da bilinir ve hava sıcaklığının 7 derece altına indiği aylarda birçok kazayı önleme özelliğine sahiptir. Kış koşullarında taşıt sürerken, zemin her ne tipte olursa olsun (kuru, ıslak, karlı, gizli buzlanma) kış lastiği fren mesafesi genel olarak yaz lastiğinden daha kısadır ve kış lastiğinin sağladığı çekiş daha fazladır. Peki kış lastiği yazın kullanılır mı?

Kış lastiklerinin yaz aylarında kullanılmasıyla ilgili ne bir yasal zorunluluk ne de sürüş güvenliğini tehlikeye atacak bir durum yoktur.

pexels-midia-4116231.jpg

Kış Lastiğini Yaz Aylarında Kullanmanın Dezavantajları

Bir kış lastiğinin yuvarlanma direnci, aynı ebattaki bir yaz lastiğinden daha büyüktür.

Bu nedenle, yaz aylarında kış lastiği kullanmak daha fazla yakıt tüketir ve daha fazla CO2 emisyon miktarına sebep olur.

Kış lastiklerinizi yaz koşullarına ve daha yüksek sıcaklıklara uygun modellerle değiştirmek, sürüş konforu açısından da iyi bir seçimdir.

Yaz lastikleri, 30°C’nin üzerindeki sıcaklıklarda daha iyi yol tutuşu garanti ederek rahat ve güvenli bir şekilde sürüş yapmanızı sağlar.