Konutta Rüzgar Tersine Döndü: 2 Yıl Sonra İlk Kez!

Konutta Rüzgar Tersine Döndü: 2 Yıl Sonra İlk Kez!
Konut piyasasında iki yıl sonra Konut Fiyat Endeksi, Ocak 2022'den beri ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış kaydetti. Rüzgarın tersine dönmesiyle konut almak isteyenler için en doğru zaman da belli oldu.

Konut Fiyat Endeksi, Ocak 2022'den beri ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış kaydetti. Konut piyasasında iki yıl sonra yaşanan bu gelişme konut fiyatlarında düşüş beklentisine de yol açtı.

ÖNÜMÜZDEKİ 6 AY ENFLASYONUN GERİSİNDE KALACAK

Cumhuriyet'in haberine göre Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, konut fiyatlarının önümüzdeki 6 ay ila 1 yıl boyunca enflasyonun gerisinde kalacağını vurguladı. Ahmet Büyükduman, konut fiyatlarını etkileyen faktörler arasında artan inşaat maliyetlerini, yabancıların talebinin azalması ve yüksek faiz oranlarını gösterdi.

noter-konut-satisi-rfcb-cover.jpg

Konut fiyatlarının enflasyonun altında seyredeceğini belirten Büyükduman, acil bir ihtiyaç yoksa konut alımını ertelemenin daha avantajlı olabileceğini kaydetti.

İKİNCİ EL KONUTLAR ÖNE ÇIKIYOR

Nakit alımlarda ise pazarlık imkanının olanların özellikle bu dönemlerde daha uygun fiyatlara konut satın alabileceğini ifade etti. Sıfır konutlarda fiyatların hala yüksek olduğunu vurgulayan Ahmet Büyükduman, ikinci el konutların tercih edilebileceğini söyledi.


Etiketler :