Meyve Fiyatları El Yakıyor! Vatandaşlar Sadece Tezgahlara Bakıyor! Bakın Türkiye Meyve Üretiminde Dünyada Kaçıncı Sırada!

Meyve Fiyatları El Yakıyor! Vatandaşlar Sadece Tezgahlara Bakıyor! Bakın Türkiye Meyve Üretiminde Dünyada Kaçıncı Sırada!
Dünya meyve üretiminde Çin lider, Türkiye ise dördüncü sırada. Türkiye'nin Anadolu ve Ege bölgeleri kiraz, kayısı ve incir üretiminde öne çıkıyor.

GeeksforGeeks'in Mart 2024 raporuna göre, dünyanın en büyük meyve üreticisi Çin, yıllık 253,9 milyon tonluk üretimiyle başı çekiyor. İkinci sırada yıllık 107,9 milyon ton üretimle Hindistan yer alırken, üçüncü sırada yıllık 39,8 milyon ton üretimle Brezilya bulunuyor. Türkiye ise yıllık 25 milyon tonluk üretimiyle dördüncü sırada kendine yer buldu.

2023/03/21/meyve-suyu.jpg

TÜRKİYE'DEN ANADOLU VE EGE'DEN ÇIKAN LEZZETLER

Türkiye'nin Anadolu ve Ege kıyılarından yükselen lezzetler, kiraz, kayısı ve incir gibi başlıca meyvelerle öne çıkıyor. Ülkenin çeşitli iklimi ve verimli toprakları, portakal ve diğer turunçgillerin yanı sıra Akdeniz ikliminin etkisiyle Mersin ve Antalya gibi bölgelerde geniş bir meyve yelpazesi yetişmesine olanak sağlıyor.

2023/04/25/meyveler.jpg

ÇİN'İN ZENGİN MEYVE PAZARI

Çin'in geniş toprakları ve subtropikal iklimi, turunçgiller, üzüm, elma ve muz gibi zengin meyve çeşitlerinin üretimine olanak tanıyor. Yangtze Nehri boyunca uzanan verimli topraklar, ülkede meyve yetiştiriciliğinin önemli bir parçası haline geliyor.

2023/05/22/kuru-meyvelerin-faydalarrii.jpg

HİNDİSTAN'IN TROPİK LEZZETLERİ

Hindistan'ın tropik iklimi, mango, muz, portakal ve üzüm gibi tropikal meyvelerin yetişmesine imkan sağlıyor. Alphanso ve Kesar gibi popüler mango türleri, Hindistan'ın meyve pazarında küresel bir çekim merkezi haline geliyor.

2023/03/23/meyve.jpg

BREZİLYA'DAN EKZOTİK TATLAR

Brezilya'nın egzotik meyveleri arasında Acai, Kaju Elması, Mor Meyve ve Passion Meyvesi bulunuyor. Guava, papaya ve muz gibi yaygın meyveler ise ülkenin meyve üretiminde önemli bir rol oynuyor.

2023/06/27/en-saglikli-meyveler.jpg