Milyonlarca Emekliye Erkenden Duyuruldu: "Hayırlı Olsun Diyerek En Düşük Emekli Maaşına Yapılacak Zammı Açıkladı"

Milyonlarca Emekliye Erkenden Duyuruldu: "Hayırlı Olsun Diyerek En Düşük Emekli Maaşına Yapılacak Zammı Açıkladı"
16 milyonun üzerinde emekli, Temmuz ayında maaşlarına yansıtılacak enflasyon farkını merak ederken, aylıklara refah payı eklemesi yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Enflasyon altında ezilen milyonlarca emekli, hükümetten alım güçlerini düzeltecek bir zam yapılmasını beklerken, SGK Uzmanı Ali Tezel, en düşük emekli maaşı için yapılacak zam oranını şimdiden netleştirmiş durumda.

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon nedeniyle emekli vatandaşlar alım güçlerini her geçen gün daha fazla kaybederken, milyonlarca emekli Temmuz ayında yapılacak zam oranı için dikkat kesilmiş durumda.

Hükümete yakın kaynaklar, geçtiğimiz yılların aksine zam oranı için oldukça ölçülü açıklamalarda bulunurken, SGK Uzmanı Ali Tezel, şimdiden en düşük emekli maaşının ne kadar olacağının belirlendiği görüşünü paylaşıyor.

lira1.jpgREFAH PAYI VERİLMEYECEK, YALNIZCA YÜZDE 25 ZAM YAPILACAK

Tezel, emeklilere Temmuz ayında geçtiğimiz yıl yapılana benzer şekilde yüzde 25 zam verileceğini belirterek, bu yıl refah payı uygulamasını gidilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in parasal sıkılaşma politikaları sonucunda emeklilerin eski zam seviyelerine artık ulaşamayacağını aktaran Tezel, en düşük emekli maaşının ise Meclis'ten geçirilecek düzenleme ile 12 bin 500 TL'ye yükseltileceğini öngörüyor.

lira5.jpgSSK, BAĞ-KUR VE EMEKLİ SANDIĞI İÇİN AYNI ORANDA ZAM YAPILABİLİR

Öte yandan konuya ilişkin Tezel dışında değerlendirmelerini paylaşan SGK uzmanları, Temmuz ayında maaşlara yansıtılacak enflasyon farkının statü fark etmeksizin tüm emekliler için aynı olacağı görüşünde.