Ödenmeyen köprü geçişleri icralık oldu

Ödenmeyen köprü geçişleri icralık oldu
Ödenmeyen köprü geçişleri nedeniyle binlerce sürücü icralık duruma düştü. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan otoyol ve köprülerden geçen sürücüler, geçiş ücretini 15 gün içinde ödemedikleri için icra takibiyle karşı karşıya kaldılar.

İstanbul'daki icra müdürlüklerinde 2023 yılında 30 bin ihlalli geçiş dosyasından kaynaklanan icra takibi başlatıldı. Bu da her 10 dosyadan birinin otoyol ve köprü ihlalli geçiş dosyası olduğunu gösteriyor.

Yapılan geçişlerin ücretini 15 gün içinde ödemeyen sürücülere yüzde 400 ceza uygulanıyor. Ödemelerini unutan sürücüler, anlaşmalı hukuk büroları aracılığıyla icra takibine alınıyor ve icra masrafları, avukat ücretleri, ceza faizleri gibi ek masraflarla karşı karşıya kalıyorlar. İcra Müdürlükleri, araç geçiş ihlalleri nedeniyle haciz uygulayarak ödemelerin kolayca yapılmasını sağlıyor.

Geçiş ihlali yapan sürücülerden alınan para, geçiş ücretinin 4 katına kadar çıkabiliyor. Örneğin, 500 TL'lik bir geçiş ihlali dosyası 1500 TL'ye kadar çıkabilirken, bu rakama avukatlık vekalet ücreti gibi ek masraflar da eklenebiliyor.