Risk Oranına Göre Günümüzün En Kazançlı Yatırım Araçları Nelerdir?

Risk Oranına Göre Günümüzün En Kazançlı Yatırım Araçları Nelerdir?
Yatırım yapmak insanın temel ihtiyaçlarından birisi ve insanlar en iyi yatırım aracı hangisi diye merak ediyor. Birikimlerimizi bazen ev, arsa alarak değerlendiriyor, yeni bir iş kurarak ya da ekipmanlar alarak sermaye yatırımı yapıyor ya da farkl finansal yatırım yapmayı tercih ediyoruz.Bu çeşitlilik içinde risklerimizi belirleyip birikimlerimizi daha doğru yönetmek mümkün mü?

Risk oranı düşük ya da en risksiz yatırım araçları nelerdir?
Günümüzün ekonomisi bize kıymetli madenler, devlet tahvilleri, döviz, finansman bonoları, hazine bonoları, kira sertifikaları, katılma hesapları, BES fonları, borsa yatırım fonları, türev enstrümanlar gibi çok sayıda finansal yatırım aracı sunuyor ve bu araçlar giderek daha da çeşitleniyor. Finansal güvence, mutlu ve sağlıklı bir hayat sürmenin elbette tek şartı olmasa da modern dünyada eğitimden sağlığa, eğlenceden kişisel gelişime kadar hemen her konuda özgürce yaşayabilmek ve beklenmedik belli başlı olumsuzlukların üstesinden gelebilmek için şart. Ne türlü olursa olsun, yatırımın temel hedefi de bu- birikimleri doğru bir şekilde değerlendirerek temel parayı büyütmek ve kısa, orta veya uzun vadede istek ve ihtiyaçlar bağlamında tatmin edici seviyede bir finansal güvenceye ulaşmak.

En iyi yatırım :
Yatırım piyasalarında her risk profiline uygun yatırım araçları bulunmaktadır. En iyi yatırımın hangisinin olduğunu bulmak için öncelikle kendi risk profilinizi bulmanız gerekir.
Sakin Yatırımcı: Yatırımlarda fiyat dalgalanmalarına tahammülünüz yoksa sakin yatırımcısınız. Sakin yatırmıcılar için Sabit getirili yatırım ürünleri (Tahvil, Bono, Eurobond) ve BIST Hisse senetleri.
Ilımlı Yatırımcı: Piyasadaki dalglanmalara tahammülünüz var, ancak çok büyük dalgalanmalar istemiyorsanız ılımlı yatırmcısınız. Ilımlı yatırımcılar için Vadeli işlem ve opsiyon piyasası.
Atak Yatırımcı: Piyasadaki büyük dalgalanmalar tam size göre ise atak yatırımcısınız. Atak yatırımcılar için Forex piyasası.

Foreign exchange ticareti bir ülkenin parasını başka bir ülkenin parasıyla ticaret yapması veya bir cinsten dövizin verilerek karşılığında kotasyonu ilan edilmiş fiyattan diğer bir cins dövizin alınması işlemi olarak da tanımlanabilir.


Peki bugün insanlar birikimlerini kazanca dönüştürmek için hangi yatırım yolunu seçiyor? İşte en çok tercih edilenyatırım araçları

Hisse Senedi Yatırımı
Hisse senetleri, bir şirketteki kısmi sahipliği temsil eden ve sizin o şirketin kazançlarının ve varlıklarının bir kısmında pay sahibi olmanıza olanak sağlayan bir öz sermaye yatırımıdır. Bir şirkete yönelik hisse senedi satın aldığınızda, bir anlamda o şirketin küçük bir bölümünü satın almış olursunuz. Yatırımcılar bu kanalla kâr elde etmek için piyasadaki satın alıma açık şirketlerin durumlarını inceleyerek, değerinin artacağını düşündükleri şirketlerden hisse satın alırlar. Altın gibi her zaman güvenli ve huzurlu bir yatırım aracı olmasa da çok tercih edilen ve kısa sürede kazanç elde edilebilen yatırım araçlarından biridir. Riski kadar getirisi de yüksektir. Yatırımcıların bu alanda birikimlerini değerlendirme kararı alırken dikkat etmesi gereken nokta, piyasayı iyi bilmek ve gerçekten pazardaki gücüne inandığı, geleceği olan işletmeleri keşfetmektir. Bu da iyi bir analiz ve gözlem yeteneği gerektirir.

Altın Yatırımı

altin.jpg
Uzun vadeli yatırım aracı olan altın, güvenli yatırım kanallarını tercih edenlerin favorisi. Dünya ve ülke gündemine göre değişiklik gösteren, anlık dalgalanmalarla değişen fiyatıyla, küçük küçük de olsa uzun vadede size zarardan çok kâr sağlayacak bir yatırım aracı olarak değerlendirilebilir. Eğer “Ben altına yatırım yapar ve bu varlığımı bir anlamda unutur, senelerce dokunmam” diyenlerdenseniz altın sizin için en huzurlu ve güvenli yatırım seçeneklerinden biri olacaktır. Banka vb. kanallarla kolayca yapılabilen alım satım işlemleriyle en pratik yatırım yollarından biridir.

Gayrimenkul
Emlak sektörü, stratejik adımlar atılarak sabırlı biçimde hareket edildiği takdirde kolay kolay kaybettirmiyor. Dünya nüfusunun hızla artmasından dolayı konut ihtiyacı tükenmiyor. Konum olarak gelişmekte olan ya da gelecekte gelişecek bölgelerden gayrimenkul alımı yapılabilir. Belirli periyotlarla konut krizlerinin patlak verdiği ülkemizde, şehir fark etmeksizin kira fiyatları hızla artıyor. Tabii belli dönemlerde konut fiyatlarında düşüşler de yaşanabiliyor. Bu nedenle alım yapmadan önce bir emlak uzmanına danışmakta fayda var.

Kripto Para Yatırımı

bitcoin.jpg
Gelelim son yılların en gözde yatırım araçlarından biri olan ve en önemlisi de yatırımcılara sanal dünyada sıra dışı bir deneyim sunan kripto paralara. Bitcoin kavramıyla hayatımıza giren ve zamanla Ethereum, Ripple gibi bambaşka formlarda karşımıza çıkan kripto paralar, günümüz yatırımcılarının favori araçlarından biri. Herhangi bir devlet veya şirkete bağlı olmadan, tamamen internet ortamında üretilen paralara yapılan yatırımlar, bütün yatırım araçları arasında belki de en yüksek riske sahip ancak getirileri de bir o kadar fazla. Altın yatırımıyla belki 5 yılda elde edilemeyecek kazancı bir haftada sağlama ihtimali doğal olarak geniş kitleleri bu yatırım aracına yöneltiyor. Kripto paralar, özellikle son iki yıldaki kazanç eğrisiyle yatırımcı sayısını artırmaya devam ediyor. Bu alana ilişkin alacağınız yatırım kararlarında ise önemli olan alım satım işlemlerinizi gerçekleştirdiğiniz platformun güvenilirliğidir.

Vadeli Mevduat Yatırımı
İşte risksiz bir yatırım! Yine güvenli biri yatırımı tercih edenlerin favorilerinden biri olan vadeli mevduat aracı, ana paranız üzerinden uygulanan faiz oranıyla size düzenli bir kazanç sağlar. Bankalar aracılığıyla kolaylıkla işleme koyabileceğiniz birikiminizi uzun vadede önemli bir getiriye dönüştürebilir, riskten uzak bir şekilde geleceğinizi güvence altına alabilirsiniz. Her yatırım aracında olduğu gibi burada da yatırım miktarı büyüdükçe kazancınız da bir o kadar artacaktır. Ayrıca bu yatırım aracında ne bir işletmenin piyasadaki durumu, ne de gündem sizi çok etkileyecektir, odaklanmanız gereken şey ana paranız ve faiz oranınızdır.


Döviz Yatırımı

doviz.jpg
Altın, Bitcoin derken Euro’yu ve Dolar’ı da unutmamak gerekir. Son yıllarda hızla yükselen ivmesiyle yatırımcıların markajına giren ve vazgeçilmez yatırım araçlarından biri haline gelen döviz, ne Bitcoin kadar riskli ne de Altın kadar güvenli bir çizgide seyreder. Dünya gündemiyle birlikte çok kısa sürede ciddi dalgalanmalar yaşansa da, zarardan çok kâr getiren yapısıyla özellikle ülkemizde oldukça fazla kişi tarafından yüksek kazançlı bir yatırım aracı olarak değerlendirilmektedir.

Etiketler :