Suzuki Hayabusa’nın 25 Yıl Özel Modeli Ağustos'ta Geliyor

Suzuki Hayabusa’nın 25 Yıl Özel Modeli Ağustos'ta Geliyor
Rakibinin "karatavuk" ismine gönderme yaparak karatavuk avlayan "alaca şahin" ismi verilen dünyanın en hızlı motosikleti Suzuki Hayabusa’nın 25'nci yıl özel modeli ağustos ayından itibaren Türkiye'de satışa çıkacak.

Suzuki GSX1300R yani adıyla Hayabusa, Suzuki tarafından 1998 yılından bu yana üretiliyor. Spor motosikleti ya da hız motosikleti olan Hayabusa üretildiği ilk yıllarda 300–312 km/saat ile Honda CBR1100XX'in rekorunu kırarak en hızlı üretim motosikleti unvanını almıştı. Honda CBR1100XX'in ismi ise "blackbird" yani "karatavuk" idi. Suzuki şirketi Japoncada "alaca şahin" anlamına gelen "haybusa" adını bunun için vermişti. Çünkü "alaca şahin" yaklaşık 350 km/saat hıza erişerek "karatavuk" avlayan özel bir türdü.
Marka Hayabusa'nı 2007 yılından itibaren ikinci nesli üretmeye başladı. 2021 yılında motosiklet severlerin büyük beğenisini kazanan üçüncü jenerasyon Hayabusa tanıtıldı.Tasarımı ile de döneminde bilindik hız motosiklerinden farklılaştı ve 20 yılda bu tasarım hale özgün halini kuruyor. Hayabusa artık 25 yaşında ve şirket çeyrek asra özel bir seri üretmeye karar verdi. Doğan Trend Otomotiv tarafından Türkiye'de temsil edilen Suzuki Motosiklet’in efsane modeli Hayabusa, 2023 itibarıyla 25. yıl dönümünü kutluyor. “Hayabusa 25. Yıl” modeli, ağustos ayı itibarıyla Doğan Trend Otomotiv tarafından Türkiye’de satışa sunulacak.

suzuki-hayabusa-25-yil-ozel-modeli-3.jpg

Tek koltuklu olarak geliyor

Fütüristik tasarımı ve heyecan verici performansıyla her daim motosiklet severler için adrenalinin yükselmesini sağlayan Hayabusa, 25. yıla özel olarak üretilen serisinde turuncu ve siyah zeminli gövde yapısıyla dikkatleri üzerine çekerken, tahrik zinciri ayarlayıcısı ve ön fren diski için özel renk gibi özellikleri ile ayırt ediliyor. Ayrıca susturucu gövdesi ve tahrik zincirinde orijinal işlemeler yer alırken, depo üzerinde 25. yıl dönümü logosu ve üç boyutlu “SUZUKI” yazısı da bu özel modele eklendi. Bunlara ek olarak 25. yıl modeli, standart olarak tek koltuklu versiyon ile yollara çıkıyor.

suzuki-hayabusa-25-yil-ozel-modeli-4.jpg

Kaynak:halktv.com.tr Ekonomi Servisi