Erdoğan'ın korumaları için yakalama emri çıktı, Erdoğan hukuka uygun bulmadı

Erdoğan'ın korumaları için yakalama emri çıktı, Erdoğan hukuka uygun bulmadı
Washington Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları için yakalama emri çıkardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında, protesto gösterisi yapan gruba saldıran korumalar için yakalama kararı çıkarıldı. Beştepe'deki iftarda konuşan Erdoğan "Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur. Amerika'nın Hansı ile Corcu ile mi ben kendimi koruyacağım?" ifadelerini kullandı.

Washington Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasındaki korumalarının Türk Büyükelçiliği önünde barışçıl gösteri düzenleyen protestoculara saldırdıklarının tespit edildiğini açıkladı. Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Washıngton Büyükelçiliği rezidansı önünde çıkan kavgayla ilgili 2 Türk kökenli Amerikalı tutuklanmıştı. Son olarak, Erdoğan'ın koruma personeli dahil olmak üzere, olaya karışanlarla ilgili yakalama emri çıkarıldı.

erdoğan'ın korumaları ile ilgili görsel sonucu

POLİS ŞEFİ: GÖRÜNTÜLERDEN KEŞFETTİK

Washington DC Polis Şefi Peter Newsham ve Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, Büyükelçilik önünde çıkan kavgaya dair yaptıkları açıklamada, "Türk korumaların barışçıl gösteri yapanlara saldırdığını görüntülerden keşfettik. Olaya karıştığı tespit edilen 16 kişi yakkında yakalama kararı çıkardık. 2'si Kanada, 2'si ABD geri kalanlar Türk vatandaşı. Erdoğan'ın korumaları ABD'ye geri gelirlerse tutuklanacaklar. Bu kesin bir karardır." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: BU NASIL YASADIR?

Konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yakalama kararını eleştirdi. Erdoğan, "Amerika'daydım, son ziyaretim, PKK terör örgütü, FETÖ'cüler hep birlikte birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı gösteri yapıyorlar. Amerikan polisi dokunmuyor. Acaba benzer bir şey Türkiye'de yapılmış olsa tavır ne olur? Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara karşı müdahalede bulunan bizim soydaşlarımızdan, vatandaşlarımızdan iki tanesini içeriye almışlar. Böyle şey olabilir mi? Diğer taraftan da benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkartmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur. Bu korumalar beni korumayacaksa niçin ben bunları yanımda Amerika'ya götürüyorum." diye konuştu.

"HANSI İLE CORCU MU BENİ KORUYACAK?"

Erdoğan, "Amerika'nın Hansı ile Corcu ile mi ben kendimi koruyacağım? Amerika'nın liderleri ülkeme geldiği zaman bırakın Türk şoförünü, Türk polisini bile arabaya oturtmazlar. Biz oraya gittiğimizde 'hayır, illa biz kendi koruma polisimizi buraya oturtacağız.' Benim polisim var, istemiyorum, 'yok, biz kimseye emanet edemeyiz.' Bir de böyle caka satıyorlar. Tabi bunun çeşitli siyasi, hukuki mücadelesini vereceğiz ama bu tür gerçekleri anlatmak istiyorum. Dünyada kanun denince, hukuk denince neyi, nasıl anladıklarını çok iyi bilmemiz lazım." dedi.