Facebook'tan Kamera Yeniliği

Facebook'tan Kamera Yeniliği
Facebook, 17 kameraya sahip ve 8K çekim desteği sunan 360 derecelik kamerasını duyurdu.Facebook düzenlediği F8 Geliştirici Konferası'nda sanal gerçeklik dünyasına içerik üretecek önemli bir donanım olan Facebook Surround 360 isimli...

Facebook, 17 kameraya sahip ve 8K çekim desteği sunan 360 derecelik kamerasını duyurdu.

Facebook düzenlediği F8 Geliştirici Konferası'nda sanal gerçeklik dünyasına içerik üretecek önemli bir donanım olan Facebook Surround 360 isimli kamerasını duyurdu. Facebook’un bugün düzenlediği F8 Geliştirici Konferansı’nda en dikkat çeken tanıtım kuşkusuz sanal gerçeklik kamerası Facebook Surround 360 oldu diyebiliriz. Oculus Rift’i satın alarak sanal gerçeklik dünyasına iddialı bir giriş yapan Facebook için bir diğer önemli adım ise sanal gerçeklik başlıklara içerik üreten Facebook Surround 360 adlı donanım oldu.

Ufoya benzer bir tasarıma sahip sanal gerçeklik kamerasının üzerinde 4MP çözünürlüklü 17 adet lens yer alıyor. 14 lens, kamera çevresine yerleştirilen halka üzerine konumlandırılırken, cihazın üzerinde bir, altında ise iki adet kamera kullanılıyor. 4, 6 ve 8K çözünürlükte 3D VR içerikler oluşturan Facebook Surround 360, alüminyum gövdesi sayesinde ısınma problemi yaşamadan saatlerce çekim gerçekleştirebiliyor. Facebook tarafından tanıtılan en gelişmiş donanım olarak lanse edilen Facebook Surround 360, Github aracılığıyla açık kaynak kodlu olarak geliştirilebilecek.

Tarayıcı tabanlı yazılım kullanılarak bir mesafeden kumanda edilebilen Facebook Surround 360, sektörün en iddialı çözümlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ürünün fiyatına gelince, Facebook Surround 360 da diğer VR kameralar gibi pahalı bir ürün. 30 bin dolar fiyat biçilen kameranın çıkış tarihi şimdilik açıklanmadı.