Geleceğin Mucitleri Yarışması’nın Kazananları Ödüllendirildi

Geleceğin Mucitleri Yarışması’nın Kazananları Ödüllendirildi
Samsung’un öğrencilere bilimi sevdirerek onları yaratıcı düşünmeye ve yeni buluşlar yapmaya teşvik etmek üzere Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Oflaz Medya Grubu işbirliğiyle hayata geçirdiği “Samsung Geleceğin Mucitleri”...

Samsung’un öğrencilere bilimi sevdirerek onları yaratıcı düşünmeye ve yeni buluşlar yapmaya teşvik etmek üzere Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Oflaz Medya Grubu işbirliğiyle hayata geçirdiği “Samsung Geleceğin Mucitleri” bilim yarışmasını kazananlar ödüllendirildi.

“Dünyaya ilham ver, geleceği tasarla” vizyonu doğrultusunda yapılan ve Türkiye çapında ortaöğretim düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin; çevre, enerji, sağlık ve teknoloji dallarında katılım gösterdiği yarışmaya bu yıl 430 başvuru yapıldı.
Törende konuşan Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, Samsung’un “Dünyaya ilham ver, geleceği tasarla” vizyonu doğrultusunda, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde çocuklara ve gençlere özel önem verdiklerini belirtti. DaeHyun Kim, Samsung olarak değişimin en önemli unsurunun gençler ve çocuklar olduğuna inandıklarını, yarınları onların şekillendireceğini bildiklerini söyledi. DaeHyun Kim, “Türkiye, genç nüfusu, muazzam potansiyeli ile tüm dünyaya umut veren bir ülke. Yaratıcı Çocuklar Derneği ile birlikte sürdürdüğümüz ‘Samsung Geleceğin Mucitleri’ projesi, çocuklarımız ve gençlerimiz hakkında düşündüklerimizin ne kadar doğru olduğunu bize her sene gösteriyor. Yarışmada ortaya çıkan dahice fikirleri gördükçe bu projeye destek vermekten duyduğumuz mutluluk artıyor.” dedi.
Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, yarışmanın çocukların hayal güçlerini kullanarak yaratıcılıklarını geliştirmek üzere katıldıkları bir proje olduğunu belirtti. Çapa, “Tek sürdürülebilir rekabet avantajı hem bireyler, hem şirketler, hem de ülkeler için yaratıcılıktır. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını kullanarak ortaya koyacakları bilim ve teknoloji alanlarındaki yeni proje ve ürünlerin gelecekte insanlığa çeşitli alanlarda katkı sağlayacağına inanıyor, geleceğin mucitlerini şimdiden kutluyorum” dedi.
Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan da konuşmasında “Teknoloji ile bütünleşmiş bilimin yeryüzündeki yaşama giderek egemenlik kurduğu bir çağdayız. Teknoloji 'nasıl' sorusuna cevap ararken, bilim 'neden' sorusunu cevaplamaya çalışır. Her zaman söylediğim gibi Türkiye’nin daha çok bilime, daha çok bilimselliğe ve böylelikle daha çok teknolojik özgürlüğe ihtiyacı var. Geleceği belirleyecek asıl kuvvet, bilgi teknolojileri ve bu teknolojileri üreten akıllar olacaktır. Yaratıcı Çocuklar Derneği olarak bizlere her zaman destek olan teknoloji devi Samsung Electronics’e teşekkür eder, geleceğin mucitlerine sonsuz başarılar dilerim” dedi.
Oflaz Medya Başkan Yardımcısı Esra Oflaz Güvenkaya da “Geçmişin söyleyecek yeni bir sözü yok. Her şey şu anda ve gelecekte, çocukların yaratıcılıklarının sınırı yok. Bizim yaptığımız, içlerinde olanı ortaya çıkarmaları için destek ve ilham vermek.” dedi.
Kazanan projeler, Kidz TV’de videoları yayınlanan 10 finalist arasından geleceginmucitleri.com üzerinden halk oylaması sonuçları ve jüri değerlendirmesi neticesinde belirlendi.
Yapılan değerlendirme sonucunda 3 projenin sahiplerine verilen birçok ödülün yanı sıra, yarışmada finale kalan öğrenciler ve onlara rehberlik eden öğretmenlerine ödüller verildi.
“Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması”nın Kazananları
Kazanan ve finale kalan projeler:
BİRİNCİ
Motokask
Dilek Öykü Ahraz
Efe Gündeğer
Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi / Niğde
Öğretmeni Ertuğrul Özar
İKİNCİ
Kutudaki Eczacım
Buğra Erginal
Ali İhsan Hayırlıoğlu Ortaokulu / İstanbul
Öğretmeni Meltem Daştan Özkan
ÜÇÜNCÜ
Güvenli Musluk
Ayşegül Çelik
Özel Bornova Bilim Doğa Ortaokulu / İzmir
Öğretmeni Sultan Çolak
MANSİYON ALANLAR
Isı ve Duman Sensörlü Yangın Söndürme Tüpü
Arda Düzyol
Özel Doğu Ataşehir Doğa Ortaokulu / İstanbul
Öğretmeni Pınar Dinç
Dikine Dönen Türbinli Küçük ve Basit Rüzgar Santrali
Mert Şentürk
Özel Doğu Ataşehir Doğa Ortaokulu / İstanbul
Öğretmeni Pınar Dinç
Saç Kurutma Havlusu
Duru Üçüncü
Özel Samsun Doğa Ortaokulu / Samsun
Öğretmeni Sıdıka Yalçın