Atatürk’e Hakaret Eden Ahmet Bostancı’ya Hapis Cezası

Atatürk’e Hakaret Eden Ahmet Bostancı’ya Hapis Cezası
Mustafa Kemal Atatürk'e camide dua edilmesinin ardından ulu öndere hakaretler yağdıran Ahmet Bostancı isimli kişiye 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Tutuklanan Bostancı, 16 Ocak'ta tahliye edilmiş, adliyede 'Yaşasın şeriat' sloganları atılmıştı.

İstanbul Gayrettepe'de bulunan Hacı Nimet Özden Camii'nde 10 Kasım 2023 günü cuma namazı sırasında İmamın Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında dua etmesine tepki göstererek camiden ayrılan ve sosyal medyada yayınladığı videoda Mustafa Kemal Atatürk ve Atatürk için dua eden imama hakaret eden Ahmet Bostancı'nın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık ve taraf avukatları katıldı.

'PUŞT KELİMESİNİ 'GÜVENİLMEZ' MANASINDA KULLANDIM'

Bostancı, "Attığım bir kaç tweet ekran görüntüsü alınmış ama bunların atıldığına dair bir kanıt yok. Hakkımda atmadığım bir çok tweet var. 'Sinkaf ederim' tweeti atmadığımı belirtmek istiyorum. Puşt kelimesini hakaret etmek amacıyla değil, güvenilmez manasında kullanmıştım. Ceza alacağım bir husus görmüyorum. Video çektim. İslamiyet’e göre inançsız ölen bir kişinin arkasından dua edilmemesi gerekir. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

3 YIL 9 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Son sözü sorulan şahıs, "2 ay cezaevinde tek başıma kaldım. Bu eylemim için yeterince ceza aldığımı düşünmekteyim. Daha fazla ne ceza verilebilir bilmiyorum. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Bostancı'yı "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

x-1.jpg