Aziz Yıldırım'ın Savaş Gemisi Denize İndi

Aziz Yıldırım'ın Savaş Gemisi Denize İndi
Aziz Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Dearsan Shipyard firması ile savunma sanayii üretimlerine devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Kazakistan ile bir donanma üretimi ve tersane kurulması konusunda anlaşmaya varan Yıldırım'ın şirketi, Nijerya Deniz Kuvvetleri için ürettiği 76 metrelik açık karakol gemilerinden ikincisini de geçtiğimiz günlerde denize indirmeyi başardı.

Son yıllarda "Milli Savunma Sanayii" atılımları doğrultusunda dünyanın birçok ülkesine ithalat yapan firmaların tepesinde, Aziz Yıldırım'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Dearsan Shipyard da yer alıyordu.

Çok sayıda karakol gemisi, hücum botu ve benzer araçların üretimini üstlenen firma, Afrika kıtasındaki birçok ülke ile yaptığı anlaşmaların ardından Kazakistan Silahlı Kuvvetleri için donanma üretileceğine ve Kazakistan'da bir tersane kurulacağına dair anlaşma imzalamıştı.

dears11.jpg76 METRELİK GEMİ SUYA İNDİRİLDİ

Geçtiğimiz yıllarda yapılan anlaşmalar doğrultusunda Nijerya Deniz Kuvvetleri için 2 adet 76 metrelik Açık Deniz Karakol Gemisi üreten şirket, ikinci gemisini de Nisan ayının son haftalarında suya indirmeyi başardı.

Böylece Nijerya ile yapılan anlaşma eksiksiz şekilde yerine getirilirken, Yıldırım'ın başında bulunduğu şirketin ilerleyen süreçte dünyanın birçok ülkesi ile yeni üretim anlaşmaları imzalaması bekleniyor.

dears13.jpgFenerbahçe Spor Kulübü'nde yaşanan başkanlık yarışına girip girmeyeceği merak edilen Yıldırım için yakın çevresinden edinilen bilgilere göre, şirket yönetiminde üstlendiği rol nedeniyle Yıldırım'ın aktif olarak başkanlığa geri dönmesi beklenmiyor olsa da, Fenerbahçe'de yaz aylarında yapılması beklenen yeni başkanlık seçiminde Saadettin Saran'ın karşısında olacak adaylardan birini destek vereceği öğrenildi.