Bakan Karaismailoğlu, İkizdere direnişine 'provokasyon' dedi

Bakan Karaismailoğlu, İkizdere direnişine 'provokasyon' dedi
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, "İkizdere'de oynanan oyun sadece taş ocağı ve çevre hassasiyeti değil. Sıkıntıları her zaman olduğu gibi bu ülkenin kalkınması. Bu provokasyonlar, siz değerli kardeşlerimizin basiret ve feraseti ile defedilecektir" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali Kemal Çeber ve AKP Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ile Rize İyidere Lojistik Limanı'nda açıklama yaptı. 

'Sayın Cumhurbaşkanımız da biz de Rize'nin, Trabzon'un evlatlarıyız'

İşkencedere Vadisi’nde AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taşocağına karşı köylülerin başlattığı direnişe provokasyon diyen Karaismailoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız da biz de Rize'nin, Trabzon'un evlatlarıyız" dedi. 

"Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız, 21 Temmuz 2020'de Karadeniz'de büyük doğalgaz keşfinin müjdesini vermişti. Yakın zamanda Karadeniz Havzası petrol, doğal gaz ve daha birçok yer altı kaynaklarının çıkarıldığı enerji bölgesi olacak. 2023 yılında tamamlayacağımız Rize İyidere Lojistik Limanı ile de Rize'mizi lojistik üssü yapacağız. Karadeniz önümüzdeki on yıllarda Avrasya'nın ticaret gölü olacaktır. Karadeniz'in artan ticari trafiğini ve buradan sağlayacakları kazançları ön gören tüm Karadeniz ülkeleri liman yatırımlarına hız vermiş, hummalı hazırlıklara girişmiştir. Karadeniz'de hakimiyet yarışının kazananı olmak herkesten çok bize yakışacaktır."

'Ne devletimiz ne halkımız ne gençlerimiz kulak asmıyor'

"Dün, üçüncü köprüye, İstanbul Havalimanı'na, şehir hastanelerine karşı çıkanların, bugün Rize İkizderelileri yalanlarıyla kandırmaya çalıştıklarını" iddia eden Karaismailoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız da biz de Rize'nin, Trabzon'un evlatlarıyız. Bu mavinin, bu yeşilin, bu toprağın sevdalısıyız. Karadeniz'in ekmeğiyle, suyuyla büyüdük. Ülkemize ve bölgemize yapacağımız büyük yatırımlara karşı çıkanlara artık ne devletimiz ne halkımız ne gençlerimiz kulak asmıyor" dedi.

'Bu provokasyonlar, siz değerli kardeşlerimizin basiret ve feraseti ile defedilecektir'

Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Rize İkizdere'de oynanan oyun ise sadece taş ocağı ve çevre hassasiyeti değil. Sıkıntıları her zaman olduğu gibi bu ülkenin kalkınmasıdır. Bu provokasyonlar, siz değerli kardeşlerimizin basiret ve feraseti ile defedilecektir. Bölgemize ve ülkemize yapılan büyük yatırımları yaparken dönemsel ve kısmi birtakım sıkıntıları hep birlikte ve el birliği ile aşacağız. Bizim yapmak istediklerimiz Rize'mizin ve tüm ülkemizin istihdam imkanlarını, ticaretini, ekonomisini geliştirmek. Rize'yi, Karadeniz'in lojistik kavşak ve üs bölgesi yapmaktır."