Bakan Tekin Açıkladı! 20 Bin Öğretmen Atanacak

Bakan Tekin Açıkladı! 20 Bin Öğretmen Atanacak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklaması: 20 bin öğretmen atanacak.

Cumhurbaşkanlığı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada uzun süredir beklenen öğretmen atamalarına ilişkin ertelendiğini açıklamıştı.

Son dakika haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı canlı yayında öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'yla çalışma yürüttüklerini belirten Bakan Tekin, 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaşıldığını kaydetti.

Başvuru takvimi 20 Mayıs'ta açıklanacak. Tekin, personel genel müdürlüğünün takvimi açıklayacağını belirtti.

retmen-atama1.jpg

MÜLAKATTA GERİ ADIM YOK

Bakan Tekin "KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50 olacak" açıklamasında bulundu. Erdoğan seçim öncesi vaatlerinde mülakatların kaldırılacağını açıklamıştı.

retmen-atama.jpg

BRANŞLAR BELLİ OLDU

Bakan Tekin’in açıklamasına göre en fazla sınıf öğretmenliği ataması yapılacak. Bu atama döneminde 3 bin 262 sınıf öğretmeni göreve başlayacak.

retmen-kontenjan-dagilimi.jpg

Bakan Tekin’in açıklamasına göre, en çok atama yapılacak 5 branş şöyle: sınıf öğretmenliği, özel eğitim öğretmenliği, rehberlik öğretmenlik, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce.

Sınıf öğretmenliğini 2 bin 499 kadroyla özel eğitim öğretmenliği, bin 597 kadroyla rehberlik öğretmenliği, bin 594 kadroyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 968 kadroyla İngilizce öğretmeni takip edecek.