Bilim Kurulu üyesinden "4 günlük sokağa çıkma yasağı" yorumu

Bilim Kurulu üyesinden "4 günlük sokağa çıkma yasağı" yorumu
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, sokağa çıkma yasağı ve 'pik' noktasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, katıldığı bir canlı yayında salgın sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tezer, tepe noktasının kestirilme şansının olmadığını ve bu yüzden de rehavete kapılma şansımızın olmadığını söylerken, sokağa çıkma yasağının da haftaya 4 gün olarak belirlenmesinin yetkili merciler tarafından değerlendirileceğini ifade etti.

"Tepe noktası değişebilir"

Tezer, "Pik noktamızı kestirme şansımız yok. Alidağ'a çıkınca Erciyes'i görünce hayal kırıklığına uğrarsınız. Bu 10-15 günde rehavete uğramak pik noktasını yukarı çeker. Her şey dört dörtlük değil, iyi gidiyoruz ama iş bitmedi." ifadelerini kullandı. Tezer, Alidağ'ın her türlü önlemler alındığında tepe noktası olacağını belirtirken, eğer önlemler alınmazsa bu tepe noktasının Erciyes'e yani daha yükseğe çekileceğini ifade etti.

Sokağa çıkma yasağı 4 gün mü olacak?

Sokağa çıkma yasağının yerinde olduğunu söyleyen Tezer, "Haftaya da değerlendirecektir yetkili merciler sokağa çıkma yasağının belki de dört gün olacağını" diye konuştu.

İstanbul'da platoya çıkıldığını ifade eden Tezer, Ankara için henüz pik noktasına varılmadığını da söyledi.

Etiketler :