Bu Hastalığın Tedavisini Olmayan Artık Ne Ehliyet Alabilecek Ne de Ehliyetini Yenileyebilecek!

Bu Hastalığın Tedavisini Olmayan Artık Ne Ehliyet Alabilecek Ne de Ehliyetini Yenileyebilecek!
Ehliyet alımı için gereken şartlarda değişikliğe gidildiği ve uyku apnesi olanların artık ehliyet alamayacağına yönelik haberler sosyal medyada infial yaratırken, uygulamanın detayları sonradan ortaya çıktı. Yapılan açıklamada orta ve ileri seviye uyku apnesi olan vatandaşların tedavi olmamaları halinde ehliyet alamayacakları ve mevcut ehliyetlerini yenilemeyecekleri belirtildi.

Ehliyet almak için gerekli olan sağlık koşulları yıllar içerisinde değişiklik gösterirken, bugün sosyal medyada dolaşıma sokulan haberler büyük bir infial yarattı.

Artık uyku apnesi olan vatandaşlara ehliyet verilmeyeceği, mevcut ehliyetlerinin ise yenilenmeyeceği belirtilirken, konuya ilişkin resmi makamlardan yanıt geldi. Verilen yanıtta, söz konusu içeriğin manipülatif şekilde aktarıldığı belirtilirken, uyku apnesi olan vatandaşlara hangi koşullar altında ehliyet verilmeyeceği şu şekilde ifade edildi.

ehliyet2.jpgTEDAVİ OLMAYAN EHLİYET ALAMAYACAK

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada "Yürürlükte olan yönetmeliğin 7. maddesi kapsamında; ağır derecede veya orta derecede uyku apnesi olanlar ile birlikte gündüz uyuklama hali tespit edilenler kişilerin tedavi görmeden sürücü belgesi alamayacakları, ancak uyku apnesinin kontrol altına alındığı veya tedavi edildiği; doktor heyeti tarafından tespit edilen kişilere sürücü belgesi verilebileceği açıkça belirtilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

uyku3.jpgAğır ya da orta dereceli uyku apnesi bulunan vatandaşlar, tedavilerini tamamladığına ilişkin sağlık raporu almamaları halinde mevcut ehliyetlerini yenileme haklarını kaybedecek.