Cem Garipoğlu'nun Cezaevindeki Son Görüntüsü: Parmağındaki Mor Lekelerin Sırrı Da Çözüldü

17 yaşındaki Münevver Karabulut'u katleden Cem Garipoğlu'nun cezaevindeki otopsi fotoğraflarında parmaklarındaki morarma dikkat çekmişti. O morarmanın sebebinin mürekkep olduğu ortaya çıktı. Öte yandan cezaevinde son fotoğrafları ortaya çıkan Garipoğlu'nun güvenlik kameralarınca kaydedilen son görüntüleri de ortaya çıktı.

15 yıl önce 03 Mart 2009 günü Beşiktaş'ta bir çöp konteyneri içinde gitar kutusu içinde başı gövdesinden ayrılmış bir kadın cesedi bulundu. Olay yerine giden polis ekipleri yaptıkları incelemede canice katledilen kişinin 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut olduğunu belirledi. Katili ise Cem Garipoğlu'ydu.

Vahşi cinayet sonrası Garipoğlu önce Etiler'deki bir AVM'ye giderek kahve içmiş daha sonra taksimden bindiği otobüsle Bahçeşehir'deki evine gitmişti. O günden sonra da kayıplara karışan Cem Garipoğlu cinayetten 197 gün sonra avukatı tarafından polise teslim edilmişti.

cem-garipoglu-001.webp

Tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen Cem Garipoğlu 10 Ekim 2014 günü kaldığı koğuşta intihar etti. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından ve ailesinden alınan DNA örneklerinin ardından cenazesi alınarak toprağa verildi.

İntiharının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen Cem Garipoğlu'nun ölen kişi olmadığı, kendisinin yurt dışına kaçırıldığı sürekli olarak hep gündemde oldu. "Cem Garipoğlu öldü mü yaşıyor mu?" soruları ise hep cevap aradı.

PARMAKLARINDAKİ MORARMANIN SEBEBİ ORTAYA ÇIKTI

Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ve Cem Garipoğlu'nun ölümünden hemen sonra jandarma olay yeri inceleme ekipleri tarafından çekilen fotoğraflarda, Garipoğlu'nun parmağındaki morarma dikkat çekmişti. O morarmanın jandarma tarafından parmak izi çalışması yaptığı sırada kullandığı mürekkep olduğu ortaya çıktı.

cem-garipoglu.webp

SON FOTOĞRAFLARIN VİDEOSU DA ORTAYA ÇIKTI

Cem Garipoğlu'nun ölümünden önceki cezaevi güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülere göre, Cem Garipoğlu, 9 Ekim'i 10 Ekim'e bağlayan gece 02.03'de koridorda volta atıyor. Sonra 3'ncü bölmenin kapısını kapatıyor. Yaklaşık 4 dakika sonra koridorda bulunan bir tabureyi alıyor. Koğuşuna giren Garipoğlu bir daha da görüntülerde yer almıyor. Görüntünün sonunda ise infaz koruma memurlarının sabah sayım için 08.18 de Cem Garipoğlu'nun koğuşuna geldikleri görülüyor.

Kaynak:halktv.com.tr