CHP'li Özel, Bakan Soylu'ya zehir öneren rektör yardımcısını TBMM gündemine taşıdı

CHP'li Özel, Bakan Soylu'ya zehir öneren rektör yardımcısını TBMM gündemine taşıdı
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kemalettin Aydın’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir paylaşımına yanıt olarak verdiği zehir önerisini TBMM gündemine taşıdı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini üstlenen Kemalettin Aydın’ın sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir paylaşımına yanıt olarak “Soyun ve sülalen ile gurur duyuyoruz sayın Soylu bakanım, paçana dalanların ödülü onlara cevap değil striknin olmalı” diye yazmasını TBMM gündemine taşıdı.

Özel, “Köpek zehri olarak bilinen striknin, sokak hayvanlarına yönelik toplu itlaflarda bir kullanılan bir zehirdir. Bir üniversitede rektör yardımcısı görevini üstlenen hem de tıp doktoru olan bir öğretim üyesinin insanlara köpek zehrini açıkça tavsiye etmesi kabul edilemez. Prof. Aydın hakkında idari bir soruşturma başlatılması gerekliliği açık olmakla birlikte kendisinin yürüttüğü idari görevlerden de bir an önce el çektirilmesi yönünde çağrılar yapılmıştır” dedi.

Özel, Kemalettin Aydın’ın aynı zamanda “AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurul Başkanı” olmasının kanuna açıkça aykırı olduğunu belirterek, "Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı, akademisyenlerin meslekte yükselebilmeleri için iktidar partisi üyeliğini adeta şart koştukları, rektör olabilmek için sosyal medya üzerinden ya da başka yöntemlerle muhalefet partilerine ya da muhalefet odaklarına hakaret ettikleri bir düzen yaratmıştır” dedi.

Özel, önergesinde şu soruları yöneltti:

-Kemalettin Aydın hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle idari bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmadıysa bunun gerekçesi nedir? İnsanların zehirlenmesi tavsiyesinde bulunmak suç değil midir?

-Prof. Aydın’ın kanuna açıkça aykırı bir biçimde rektör yardımcılığı görevini sürdürmesinin nedeni nedir? Prof. Aydın, rektör yardımcılığı görevinden alınacak mıdır?

-Rektörlük görevlerini üstlenen akademisyenlerden, kanuna aykırı biçimde siyasi parti üyeliklerini sonlandırmayanlar bulunmakta mıdır?

-Üniversite rektörlerinden atandığı tarih itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi olanların isimleri nedir? Sayısı kaçtır? Rektör olduktan sonra parti üyeliğini sonlandıranların sayısı kaçtır?

 

Etiketler :