CHP'li Vekiller MEB'e Yürüdü Bakan Tekin Alay Eder Gibi Tepki Gösterdi!

CHP'li Vekiller MEB'e Yürüdü Bakan Tekin Alay Eder Gibi Tepki Gösterdi!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP'li milletvekillerinin atanamayan öğretmenler, yeni müfredat ve eğitimin diğer sorunlarına tepki göstermek için bakanlığa yaptıkları yürüyüşü için konuştu. Tekin, tepkileri görmezden gelerek "Geleceklerini bilseydik belki Diyarbakır programımızı başka bir güne ertelerdik." dedi.

Diyarbakır’da konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri, atanamayan öğretmenler, yeni müfredat ve eğitimin diğer sorunlarına tepki göstermek için TBMM'den Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptığı yürüyüşle ilgili açıklamada bulundu.

"GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK ERTELERDİK"

Tekin, CHP’li milletvekillerinin MEB'e yaptığı yürüyüşü bugün basından öğrendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Katkı veren herkesin katkılarına açığız. Sayın vekillerimize biz orada çay ikram etmek istedik, kendilerine böyle bir ikramımız olsun istedik. Keşke biz de orada olsaydık karşılıklı bir şekilde protesto olarak değil, karşılıklı görüş alışverişiyle gelip sizi dinlemek istiyoruz, sorularımız var, sorularımıza cevap verir misiniz diye randevu usulüyle olsaydı daha medeni daha hukuk devleti kriterlerine uygun olurdu. Daha uygun bir zamanda onları bekliyoruz. Geleceklerini bilseydik belki Diyarbakır programımızı başka bir güne ertelerdik. Ama şimdi medyadan öğrendim böyle bir şeyi. Kendilerine ev sahipliği yapamadığımız için kusura bakmasınlar.

"POPÜLİST MESAJ..."

Eğer ellerinde hazır kamuoyuna popülist mesaj vermek yerine, ellerinde programlarla ilgili hazır raporlar varsa onları teslim almak için arkadaşlara gerekli uyarıları yaptık. Onlar da bırakırlarsa mutlu olurum. Ama sadece popülist mesajlar verip, protesto ediyoruz dili hiç hoş olmaz. Raporları varsa raporlarını versinler, değerlendirelim. Yoksa kendi tabanlarına vermek istedikleri siyasi mesajları verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz.''