İşte Lütfü Savaş'a Saldırı Girişiminde Bulunan O Kişi

Bugün akşam saatlerinde Samandağ ilçesine bağlı Yaylıca Mahallesi'nde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yönelik bir saldırı girişimi oldu. Savaş'ın, kitleye hitap ettiği esnada, kalabalık arasında bir kişi belediye başkanını sert bir biçimde itti. Savaş, o esnada sendelerken, çevredekiler saldırgana müdahale etti. Saldırganın kimliğine ilişkin ilk bilgilere ise halktv.com.tr ulaştı.

31 Mart seçimlerine günler kala, CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçim çalışmalarını yürüten mevcut başkan Lütfü Savaş, Samandağ'da saldırıya uğradı.

"PSİKOLOJİK SORUNLARI OLAN BİRİ"

Olayın yaşandığı Samandağ ilçesine bağlı Yaylıca Mahallesi muhtarı Ali Aslan, halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, “Bu arkadaş, psikolojik sorunları olan biri. Adı Ali Güzel. 35 yaşında. Annesi ile yaşıyor. İlaçlarını almayınca kötüleşiyor. Bir ara, aşure kazanını da döktü köyde. Olay nedeni ile ablası Lütfü Beyden özür diledi. Ali Güzel de olaydan sonra hastaneye götürüldü” ifadelerini kullandı.

Edinilen bilgiye göre; Lütfü Savaş, olayın yaşandığı mahalleye bugün saat 16.00 sıralarında gitti. Mahalleli ile iftar da yapan Savaş'ın Defne ilçesine geçtiği öğrenildi.

Yaşanan olay nedeniyle mahallelinin de oldukça üzgün olduğu kaydedildi.

saldirgan3.jpgLütfü Savaş'a saldıran Ali Güzel...

"MUHTAR: ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ"


Öte yandan, Muhtar Ali Aslan, Halktv.com.tr ile paylaştığı yazılı açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi:

"Lütfü Savaş, Yaylıca halkı tarafından büyük misafirperverlikle karşılanmış ve kendisine iftar yemeği düzenlenmiştir. Yaylıca halkı her zaman Lütfü başkanın yanındadır. Yaşanan olay nedeniyle saldırganın ailesi bizzat Lütfü Savaş'tan özür dilemiştir."