Hediye Gelen Çaydanlığı Aldı: 50 Yıllık Evini Kaybetti

Hediye Gelen Çaydanlığı Aldı: 50 Yıllık Evini Kaybetti
Ümraniye’de yaşayan Mehmet Kaya, internet üzerinden evini satışa çıkardı. Evini satın almak istediğini söyleyen bir kişi, kargoyla Kaya'ya hediye çaydanlık gönderdi. Hediyeyi alan Kaya, teslim aldığına dair attığı imzayla 48 yıllık evini kaybetti.

Ümraniye'de ikamet eden 77 yaşındaki Mehmet Kaya, 50 yıldır oturduğu evini 2013 yılında internet üzerinden satışa çıkardı. Kaya, verdiği ilan üzerinden kendisine ulaşan bir kişiyle anlaşmaya vardı. Evi almak isteyen kişi kendisine hediye olarak çaydanlık gönderdi.

KARGOCU KILIĞINA GİREN KURYE SENETLERİ İMZALATTIRDI

Sahte kargocudan çaydanlığı alan Mehmet Kaya, verilen kağıda imza atarak evinden olduğunu anlayınca durumu polis ekiplerine bildirdi. Kaya’nın kapısına gelen kargocunun sahte olduğu ve imzaladığı kağıdın da senet olduğu öğrenildi.

sen3.jpg10 YILDIR HUKUK MÜCADELESİ VERİYOR

Dolandırıldıktan sonra evinin icralık olmasıyla kendisine çıkarılan vergi borcu için 10 yıldır hukuk mücadelesi veren Kaya, davayı kazandı ancak 50 yıldır evinin tapusunu halen alamadı.

Yaşanan olaya ilişkin konuşan ev sahibi Mehmet Kaya, "2013 yılında evime internet üzerinden satışa çıkardım. İlanı görerek bizimle iletişime geçen kişiyle 480 bin Lira'ya anlaştık. Bu şahıs beni çok sevdiğini söyleyerek eşime çaydanlık hediye göndereceğini söyledi. Biz de kıramadık tamam dedik. Sahte kargocuyla kapımıza gelen çaydanlığı teslim almak için kağıda imza attık meğerse biz 189 bin liralık senete imza atmışız" diye konuştu.