İçişleri Bakanlığı, Ayhan Bora Kaplan soruşturması ile ilgili 3 müdürü görevden uzaklaştırdı

Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün iki numarası olduğu iddiasıyla yargılanan firari Serdar Sertçelik'in Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddialarda bulunmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından mülkiye müfettişleri görevlendirilmişti. 3 üst düzey emniyet müdürü görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı, tutuklu çete lideri Ayhan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Serdar Sertçelik'in yurtdışına kaçması sonrası yaptığı açıklamalar sonrası müfettiş görevlendirmesi yapmıştı.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI
Bakanlık hesabında konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer veildi:
"Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca görevlendirilen Mülkiye Müfettişlerince, soruşturmanın selameti açısından Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı görevlerinden uzaklaştırılmışlardır."

whatsapp-image-2024-05-09-at-17-34-05.jpeg
Murat Çelik (sağda)


GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN O İKİ İSİM
Görevden uzaklaştırlan isimlerden 2'sinin Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Şevket Demircan olduğu belirlendi.

whatsapp-image-2024-05-09-at-17-34-12.jpeg
Şevket Demircan (ortada)

GİZLİ TANIK FİRAR ETTİ!
Ayhan Bora Kaplan örgütünün iki numarası olduğu iddiasıyla yargılanan firari Serdar Sertçelik, geçtiğimiz günlerde davanın gizli tanığı olduğunu açıkladı. Ankara Emniyeti'ne bağlı polislerin baskısıyla "gizli tanık" olduğunu iddia eden Sertçelik, gizli tanık ifadesinin içeriği konusunda polisler tarafından yönlendirildiğini öne sürdü. Sertçelik, ek ifadeyle AKP yöneticilerinin ismini vermesi için emniyet tarafından zorlandığını iddia etti.

'EMNİYET, AKP'YE DARBE YAPIYOR' İDDİASI
Ayhan Bora Kaplan örgütüne karşı operasyon yürüten emniyet görevlileriyle ilgili iddialarda bulunan firari Serdar Sertçelik, "Ankara Emniyet Müdürlüğü AKP'ye darbe yapıyor" iddiasını ileri sürdü.

whatsapp-image-2024-05-09-at-17-37-55.jpeg
Gizli tanık Serdar Sertçelik firar etti ifşalara başladı.

'İFADEDEKİ İSİMLERİ ZORLA EKLETTİLER'
Firari Serdar Sertçelik, "Bir şekilde zaten gizli tanık yaratacaklar bu belli. Ben de kabul ettim. Kendimi ve ailemi kurtarabilmek için, benim ve abimin üzerine yıkılacak dosyaları engelleyebilmek için. Daha sonrasında bu ifadeyi kendileri isim isim 'Bu ismi koyalım mı? Koyalım. Bu olay böyle olmuş mudur? Olmuştur.' diye beni baskılarla tehditlerle hiç bir şekilde irademin altında olmayarak 19 sayfalık gizli tanık ifadesi oluşturdular" şeklinde konuştu.

"Bütün o giren isimler ilk ifadede. Benim bir sonraki ifadede söyleyeceğim isimleri duyduğunuzda herkes şaşıracak" diyen firari Serdar Sertçelik, bazı AKP'li bakanların da isimlerini verdi. Sertçelik öte yandan eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı ile Yüksel Kocaman ve başsavcıvekili Ahmet Yıkılmaz'ın da adlarının eklenmesini istediğini öne sürdü.

Firari Serdar Sertçelik," Bu şahıslar eklendiğinde ben nasıl kendimi kurtarabilirim. Bu şahısların isimlerini ben kullandığımda, AKP'nin gücü altında nasıl bunları yapabilirim diye anlamaya çalışıyorum. Ortada bir savaş var çünkü kendi içerilerinde. Ne olduğunu anlayamıyorum." ifadelerini kullandı.