İsrail'den Türkiye'ye Ticaret Misillemesi

İsrail'den Türkiye'ye Ticaret Misillemesi
Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararının ardından Tel Aviv yönetiminden misilleme hamlesi geldi. İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich; Türkiye ile olan serbest ticaret anlaşmasının feshedileceğini ve kalan diğer ithalatlar için yüzde 100 gümrük vergisi getirileceğini duyurdu..

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Türkiye'nin İsrail'le ticareti durdurma kararına misilleme olarak Tel Aviv'nin Ankara ile olan serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğini ve Türkiye'den yapılan diğer ithalatlara yüzde 100 gümrük vergisi uygulayacağını açıkladı.

MİSİLLEME KARARI ALINDI

Türkiye'nin İsrail ile ticareti kesme kararının ardından Tel Aviv'den misilleme kararı geldi.

Reuters'ın aktardığına göre; İsrail, Türkiye ile olan serbest ticaret anlaşmasını feshedecek ve kalan diğer ithalatlar için de yüzde 100 gümrük vergisi uygulayacak.

Plan onay için kabineye sunulacak.

"ERDOĞAN GİDENE KADAR YÜZDE 100 VERGİ"

İsrail Maliye Bakanı Smotrich, İsrail'da yayın yapan Kanal 12'ye yaptığı açıklamayı X hesabından "Erdoğan'ın görev süresinin sonuna kadar Türkiye'den ithalata yüzde 100 gümrük vergisi" başlığıyla bir mesaj yayımladı. Smotrich mesajda, Erdoğan'ın "7 Ekim'deki korkunç katliamı gerçekleştiren Hamaslı IŞİD canavarlarının savunulmasına ön saflarda yer aldığını ve kamuoyuna yaptığı açıklamalarda İsrail'in meşru müdafaa hakkına meydan okuduğunu" savundu.

"TÜRK VATANDAŞLARI İSRAİL'E DÜŞMAN OLMAYAN BİR LİDER SEÇERSE..."

"İsrail'e yönelik ithalatı durdurduğunu açıklamasının Türkiye'nin taahhüt ettiği uluslararası ticaret anlaşmalarının ciddi bir ihlali anlamına geldiğini" söyleyen Smotrich, "İsrail devletinin uzun yıllar boyunca Erdoğan'ın antisemitizmiyle mücadele ettiğini" savundu ve "Bizim ulusal onurumuz, ulusal gururumuz ve güçlü bir ekonomimiz var ve bu ekonominin kendisine karşı savaşanları desteklemeye ihtiyacı yok" dedi.

İsrail Maliye Bakanı mesajında "Eğer Erdoğan'ın görev süresinin sonunda Türkiye vatandaşları aklı başında ve İsrail düşmanı olmayan bir lider seçerlerse, Türkiye ile ticaret yolunun yeniden açılması mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.