Yer Esenyurt: Köpeğe Çarpmamak İçin İki Kişiyi Ezdi

Esenyurt’ta “Köpeğe çarpmamak için yayaların arasına” daldığı iddia edilen ve bir kişinin ölümüne neden olan kazayla ilgili soruşturma tamamlandı. Ehliyetsiz araç kullanan Berat Kaya’nın asli kusurlu olduğunu belirten Savcılık, Kaya’nın 2 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. Öte yandan Kaya’nın kaza sırasında alkollü olmadığının kan örneklerinden tespit edildiği belirtildi.

Olay 23 Nisan tarihinde Esenyurt’ta Doğan Araslı Bulvarı’nda yaşandı. Araç sürücüsü Berat Kaya, yoldan karşıya geçen köpeği görünce manevra yaptığı o sırada direksiyon hakimiyetini kaybettiği iler sürüldü. Kaya yol kenarında işe gitmek için bekleyen iki vatandaş ile köpeğe çarptı. Kaya’nın aracı, çevredeki araçlara çarparak dururken, vatandaşlar hemen yardıma koştu. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık Ekipleri, yerde yaralı şekilde yatanları ve araç sürücüsü Berat Kaya’yı hastaneye kaldırırken, polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı. Hastaneye yaralı şekilde kaldırılan 62 yaşındaki Mustafa Güneş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazada yaralanan Yılmaz Bozkaya ve Gökhan Dinmezsu’nun ise vücutlarında kırıklar oluştu.

ALKOLLÜ OLDUĞUNU İTİRAF ETMİŞTİ

Bir insanın yaşamına mal olan kazayı yapan Berat Kaya hem alkollüydü, hem de ehliyetsiz… Kaya şüpheli sıfatıyla alınan ifadesinde alkollü ve ehliyetsiz olduğunu şu sözlerle anlatmıştı: "Saat 21:00 civarında biraz alkol aldık. Fakat sarhoş olacak düzeyde almadık. 23 Nisan günü sabah saatlerine kadar vakit geçirdik. Saat 05.00 sıralarında Ortaköy'e gittik. Giderken aracı alkollü olmadığı için Emre kullandı. Gelirken de aracı Muharrem kullandı. Ben aracı Muharrem'den istedim. Ehliyetim yoktu fakat araç kullanmayı biliyordum. Yol da çok yoğun değildi."

ARACI KİRALAYAN İSİM TALİ KUSURLU BULUNDU

Ancak Büyükçekmece Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Kaya’dan alınan kan örneklerinin temiz olduğu belirtildi. Kaya’nın kanında uyuşturucu ve alkol bulunmadığı aktarıldı. İddianamede araç sürücüsü Berat Kaya’nın hız limitinin iki katından daha yüksek suretle aracı kullandığı belirtildi. Kaya’nın asli ve birinci derece de kusurlu olduğunun belirtildiği iddianamede aracı kendi adına kiralayan ancak kullanması için Kaya’ya veren Muharrem Vargün ise tali kusurlu bulundu.


"CEZADA ARTIRIM YAPILSIN"

İddianamede Berat Kaya’nın “bilinçli taksitle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması bu cezada ise üçte bir ya da yarı oranında indirim yapılması istendi. Vargün’ün de 2 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenirken cezasında arttırım yapılması istenmedi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :