Kumar Borcu Yüzünden Gaspçı Oldu: Akıl Almaz Cinayet Planı!

İstanbul’da 30 yaşındaki Muhammet K., kumar borcu yüzünden internette sahte ticari taksi satış ilanı verdi. 40 yaşındaki Recep Dindi, 1 milyon TL değerinde ziynet eşyasıyla beraber ilan üzerinden irtibat kurduğu Muhammet K. ile buluşma noktasına gitti. Dindi'yi silahla öldüren Muhammet K., 1 milyon değerinde ziynet eşyası olan çantayı da alarak olay yerinden kaçtı.

Çekmeköy Ekşioğlu Mahallesi'nde 30 Nisan 2024 günü 16.00 sıralarında bir otomobilin içinde bir şahsın kanlar içerisinde olduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede araçta bulunan kişinin Recep Dindi olduğu ve silahla öldürüldüğü tespit edildi.

whatsapp-image-2024-05-02-at-11-43-09.jpeg

TELAŞLI KAÇIŞI KAMERALARA YANSIDI

Cinayetin ardından çalışma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çevrede bulunan onlarca güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Görüntülerde elinde çantayla telaşla kaçan bir kişi polisleri harekete geçirdi. Cinayet şüphelisinin bu kişi olabileceği ihtimalinin güçlenmesiyle beraber polis ekipleri güzergahtaki başka görüntüleri de incelemeye aldı. Yapılan çalışmalarda telaşlı kaçan kişinin kurye işi yapan Muhammet Ali K., olduğu tespit edildi. Poliste birçok suçtan kaydı olduğu öğrenilen şüpheli gözaltına alındı.

whatsapp-image-2024-05-02-at-11-43-10.jpeg

CİNAYETİN AYRINTILARI ŞOKE ETTİ

Yakalanan şüpheli yapılan sorgusunda cinayetin ayrıntıları ortaya çıktı. Polisin elde ettiği bilgilere göre, şüpheli Muhammet Ali K., kumar borcu yüzünden, paraya ihtiyacı vardı. Para bulmak içinde plan yaptı. Plana göre, önce internet üzerinde sahte bir ticari taksi plakası satışı ilanını verdi. Bu sahte ilan satışı üzerine kendisini maktul Recep Dindi aradı.

whatsapp-image-2024-05-02-at-11-43-11.jpeg

ÖLDÜRÜP ALTINLARI GÖMDÜ

Ticari taksi plakasını satın almak isteyen Recep Dindi, şüpheli ile buluştu. Elde edilen kamera görüntülerinde de, şüpheli maktulü kiraladığı aracına alırken de görüntülendi.
Araca yanında getirdiği bir milyon değerinde ziynet eşyası ile binen Recep Dindi, bir süre sonra silahlı saldırıya uğradı. Silahlı saldırı sonrası, katil zanlısı Recep Dindi’yi araçta bırakarak ziynet eşyası bulunan çantayı alarak hızla olay yerinden kaçtı. Olaydan sonra silahı ormanlık alana atan şüpheli, gasp ettiği altınları da toprağa gömdü. Yapılan çalışmaların ardından suçunu itiraf eden zanlı, altınları gömdüğü yeri de polislere gösterdi. Yapılan kazıda gasp edilen altınlarda bulundu. Soruşturmanın ardından şüpheli adliyeye gönderildi.

whatsapp-image-2024-05-02-at-11-43-09-1.jpeg