Miras Dağıtımında Yeni Düzenleme! Her Evlat Kendi Payı İçin Bunu Yapmak Zorunda

Miras Dağıtımında Yeni Düzenleme! Her Evlat Kendi Payı İçin Bunu Yapmak Zorunda
Yüksek enflasyon, çalışanların mülk sahibi olmasını zorlaştırırken, birçok ebeveyn miraslarını çocukları arasında paylaşarak hukuki sorunları önlemeyi tercih ediyor. Bu nedenle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu tür anlaşmazlıkları azaltmak için yeni bir uygulama başlattı.

Türkiye'de yıllardır süregelen yüksek enflasyon, özellikle kira ve daire fiyatlarına yansıyor. Konut fiyatlarının artması, orta sınıfın yeni bir daire almasını imkansız hale getirirken, bu durum mirasçılar arasında da sorunlara yol açıyor.

ekran-alintisi.png

YENİ DÜZENLEMEYLE MİRAS PAYLAŞIMI KOLAYLAŞIYOR

Geçtiğimiz dönemde hisseli tapu sahipleri, paylarını satmak için zorunlu olarak ortak bir karar almak zorundaydı. Ancak yapılan son düzenleme ile mirasçılar arasında yazılı bir anlaşma yapılarak paylaşım sağlanabilecek.

NOTER ONAYI ARTIK GEREKMEYECEK

Artık taraflar arasında noter onaylı sözleşmeye gerek kalmadan miras paylaşımı yapılabilecek. Tapu devir işlemleri için yazılı bir sözleşme yeterli olacak. Hisseli tapuların satışı için ise hissedarların ortak bir karar alması gerekecek.

ekran-alintisi1.png

VEKALET İLE İŞLEMLER DAHA KOLAY

Hissedarlar, tapu devri işlemlerini temsil edecek bir avukata vekalet verebilecekler. Bu sayede tüm işlemler daha hızlı ve pratik bir şekilde tamamlanabilecek.