Muğla ve Adana'da "Kalkan-21" Operasyonu: 12 Tutuklu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla ve Adana'da göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik "Kalkan-21" operasyonlarında toplam 16 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 12'sinin tutuklandığını açıkladı.

Operasyonun amacının, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını engellemek olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, ülkenin her bölgesinde kararlılıkla devam eden operasyonların Türkiye'yi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu yapmaya çalışan göçmen kaçakçılarına fırsat vermeyeceğini vurguladı.

Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda, Muğla'da 5 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını, bunlardan 3'ünün tutuklandığını, 2'si hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Ayrıca, Adana'da da 7'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 11 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını, bunlardan 9'unun tutuklandığını, 2'si hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

DÖVİZ VE TÜRK LİRASINA EL KONULDU

Operasyonlar sonucu çok miktarda döviz ve Türk lirasına el konulduğunu da ifade eden Bakan Yerlikaya, göçmen kaçakçılığına karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Kaynak:AA