Nerede Oy Kullanacağım? Öğrenmek İçin Tıklayın!

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlere sadece 2 gün kaldı. Vatandaşlar hangi okulda hangi sandıkta oy kullanacağını araştırıyor. 29 Şubat'ta dağıtımına başlanan seçmen bilgi kağıtlarını kaybeden vatandaşlar arama motorlarında Nerede oy kullanacağım? sorusunun yanıtını arıyor. Nerede oy kullanacağınızı YSK ve e-Devlet'ten öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Seçime sadece 2 gün kala pek çok vatandaş Nerede oy kullanacağım? sorusunun yanıtını arıyor. Vatandaşların hangi okulda ve sandık oy kullanacağı seçmen bilgi kağıtlarıyla netleşti.

2.jpg

SEÇMEN KAĞITLARI DAĞITILDI

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına 29 Şubat'ta başlandı. 24 Şubat'ta ise dağıtım tamamlandı. Seçmenler bu kağıtta yer alan bilgiler doğrultusunda oylarını kullanabilecek. Bilgi kağıdının üzerinde hangi okulda ve hangi sandıkta oy kullanacağı bilgileri yer alıyor.

secmen-kagidi.jpg

Seçmen kağıdı kaybolan ya da kağıdına ulaşamayan kişiler ise bilgileri internetten sorgulama yaparak kontrol edebilecekler.

Seçmen kağıtları her haneye dağıtılırken bilgi kağıdını kaybedenler internetten seçmen kaydı sorgulamaya başladı. İşte detaylar.

9.jpg

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Seçime 2 gün kala vatandaşlar "Nerede oy kullanacağım?" sorusunu arama motorlarında araştırmaya başladı. Seçmen kütüğüne kayıtlı olduğunuz sandıkta oy kullanabilirsiniz.

8.jpg

Nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağınızı öğrenmek için:

YSK'nın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.
e-Devlet'ten nerede oy kullanacağınızı buradan sorgulayabilirsiniz.

ya da

YSK'nın Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasını kullanabilirsiniz.
444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'ni arayabilirsiniz.

secim2.jpg

Nerede oy kullanacağınızı öğrenmek için 4 alternatif yöntem kullanabilirsiniz. İlk olarak YSK'nın resmi internet sitesinde 'sandık sorgulama' özelliğinden T.C. kimlik numaranızı sorgulayarak faydalanabilirsiniz.

YSK'nin internet sitesi dışında E-Devlet'ti de tercih edebilirsiniz.

amasya.jpg

Etiketler :